Volg TETEM

Volg TETEM op Facebook Volg TETEM op LinkedIn Volg TETEM op Twitter Volg TETEM via RSS

Nu bij TETEM

NONOTAK: HORIZON

20 november 2014 t/m 2 februari 2015
NONOTAK "Horizon" - foto Christina Bakuchava

MULTI SOLO, CURATOR EDWIN JACOBS

27 november 2014 t/m 25 januari 2015
Multi Solo - foto Jesper Janse

Binnenkort bij TETEM

ARTECHLAB NEW MATTER

29 januari t/m 22 februari 2015
Nina Musholt

BRING YOUR OWN BEAMER 4

6 februari 2015 20:00 - 00:00 uur
BYOB Twente 2 © Edwin Nieuwenhuis

AKI ELECTRIQUE

12 februari t/m 1 maart 2015
AKI Electrique 2014 - foto Lesia Tkacz

OLD SOULS, NEW MAGIC

30 april t/m 25 mei 2015
Old Souls New Magic - foto Ivonne Zijp - vormgeving Diana van de Blaak

MAKER FAIRE TWENTE

30 t/m 31 mei 2015

MULTI SOLO 'WILD THING' CURATOR BART HESS

Datum:27 juni tot en met 1 september 2013
Kunstenaars:Malou Beemer, Jivika Biervliet, Stief Desmet, Anya Janssen, Anna Niederbremer, Léon van Opstal, Chrystl Rijkeboer, Ira Schulte, Heleen Simons, Mette Sterre, Casper Warmoeskerken en Peter Zwaan
Locatie:TETEM kunstruimte
Opening:27 juni 2013 om 19:00 uur

Foto's: Multi Solo kunstwerken en Opening Multi Solo en HEAT

Ongeremd, instinctief, driftig, onbeschaafd, primitief, woest en wreed! Voor deze Multi Solo heeft curator Bart Hess ontwerpers en kunstenaars opgeroepen om werken in te sturen met het thema 'Wild Thing'. Uit de vele aanmeldingen, heeft Hess de volgende kunstenaars uitgenodigd om hun werk te presenteren: Malou Beemer, Jivika Biervliet, Stief Desmet, Anya Janssen, Anna Niederbremer, Léon van Opstal, Chrystl Rijkeboer, Ira Schulte, Heleen Simons, Mette Sterre, Casper Warmoeskerken en Peter Zwaan.

Deze Multi Solo editie is een samenwerking met het Rijksmuseum Twenthe en Concordia. De drie instellingen presenteren deze zomer Hess en geestverwanten onder de noemer WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess.

Over de curator
Kunstenaar en ontwerper Bart Hess (1984) verkent verschillende velden door materiaalstudies, animatie en fotografie op een surrealistische manier te combineren. Met zijn fascinatie voor het menselijk lichaam en de manipulatie ervan, verlegt Hess de grenzen van textiel design. Zijn ontwerpen overstijgen de ambacht; hij kiest ervoor om ze uit te breiden via andere media zoals film, fotografie en animatie. Zijn futuristische stoffen en texturen vervagen de grens tussen textiel en huid, menselijke en nieuwe soorten. Met zijn werk heeft Hess een vooraanstaande positie veroverd in de wereld van fashion design en kunst. Zijn lijst van internationale samenwerkingsverbanden zijn prestigieuze namen zoals Lady Gaga, Lucy McRae, Nick Knight en het meest recent Mugler.

Multi Solo
De Multi Solo’s tonen een diversiteit aan kunstdisciplines van landelijk en lokaal talent en zijn inmiddels een begrip in de Nederlandse kunstscène. Het concept is ontwikkeld door TETEM kunstruimte vanuit de gedachte om individuele kunstenaars de mogelijkheid te bieden te participeren in een verzameltentoonstelling. De Multi Solo tentoonstellingen vinden jaarlijks plaats met telkens een andere curator. Voorgaande edities werden samengesteld door de hoofdcurator van Kunsthal KAdE Amersfoort Robbert Roos, kunstenaar en icoon Phil Bloom en mediasocioloog en schrijver Theo Ploeg. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief van TETEM om op de hoogte blijven van de Multi Solo oproepen, of liken op facebook.com/TETEMkunstruimte.

De Multi Solo Wild Thing werd geopend op donderdag 27 juni tegelijk met de tentoonstelling HEAT in Concordia 21rozendaal in aanwezigheid van curator Bart Hess. Met de performance Burn Baby Burn van Edhv in 21rozendaal en de performance Hummelman van Mette Sterre in TETEM kunstruimte.

Credits:
Curator / samenstelling: Bart Hess
Organisatie en productie: Bart Hess i.s.m. TETEM kunstruimte

Malou Beemer - Vibes