Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Doorlopend

01 – Binair tellen

Zet dit event in mijn agenda
30-11-2021 07:11 30-11-2021 07:11 Amsterdam 01 - Binair tellen Computers spreken niet gewoon in Nederlands of Engels zoals wij dat doen. Computers spreken in enen en nullen. Dit noem je ook wel binair. Om ingewikkelde dingen te kunnen doen heeft de computer dus eindeloos veel enen en nullen achter elkaar, die vertellen wat hij gaat doen. @Home, , Enschede

Een workshopserie voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar.

Tijdens workshop 1 van Code-It@Home ga je aan de slag met binair tellen. Computers spreken niet gewoon in Nederlands of Engels zoals wij dat doen. Computers spreken in enen en nullen. Dit noem je ook wel binair. Om ingewikkelde dingen te kunnen doen heeft de computer dus eindeloos veel enen en nullen achter elkaar, die vertellen wat hij gaat doen. In deze les ga je leren hoe je deze taal schrijft voor computer.

Benodigdheden van thuis: pen en de (uitgeprinte) lesbrief.
Je kunt de bijbehorende lesbrief downloaden onder Informatie.

Let op: het is aan te raden om te starten bij workshop 1, dan workshop 2 enzovoort. Het niveau van de workshops bouwt zich namelijk langzaamaan op waardoor kinderen en jongeren steeds meer leren over coderen.

Informatie


Code-It

Code-It@Home staat geheel in het teken van programmeren en coderen. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen via deze website kosteloos aan de slag met het volgen van programmeer workshops. Momenteel leren veel kinderen en jongeren zowel op school als vanuit huis via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is.