Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Doorlopend

06 – Flappy Bird

Een workshopserie voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar.

Tijdens workshop 6 van Code-It@Home leer je over een event. Een event is als je iets aanklikt, dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt. Dat soort dingen, gaan niet vanzelf op je computer. Dit moet allemaal worden geprogrammeerd. Je gaat tijdens deze workshop je eigen Flappy Bird spel programmeren. Dit doe je via een speciale website waar je met behulp van ‘blokken’ Flappy kan programmeren. Bij een muisklik dient Flappy te blijven fladderen. Als Flappy niet meer fladdert, is het game over. Dit programmeer je helemaal zelf.

Benodigdheden van thuis: computer of laptop en de (uitgeprinte) lesbrief.
Je kunt de bijbehorende lesbrief downloaden onder Informatie.

Let op: het is aan te raden om te starten bij workshop 1, dan workshop 2 enzovoort. Het niveau van de workshops bouwt zich namelijk langzaamaan op waardoor kinderen en jongeren steeds meer leren over coderen.

Informatie


Code-It

Code-It@Home staat geheel in het teken van programmeren en coderen. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen via deze website kosteloos aan de slag met het volgen van programmeer workshops. Momenteel leren veel kinderen en jongeren zowel op school als vanuit huis via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is.