Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Doorlopend

07 – Programmeren op ruitjespapier

Zet dit event in mijn agenda
25-10-2021 05:10 25-10-2021 05:10 Amsterdam 07 - Programmeren op ruitjespapier Een algoritme is een lijst van stappen die je doet om een taak af te maken. Een programma is een algoritme die is omgezet naar computertaal zodat een machine de opdrachten kan uitvoeren. Je gaat tijdens deze workshop zelf algoritmes schrijven die samen een programma vormen. @Home, , Enschede

Een workshopserie voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar.

Tijdens workshop 7 van Code-It@Home ga je aan de slag met algoritmes en programma's. Een algoritme is een lijst van stappen die je doet om een taak af te maken. Een programma is een algoritme die is omgezet naar computertaal zodat een machine de opdrachten kan uitvoeren. Je gaat tijdens deze workshop zelf algoritmes schrijven die samen een programma vormen.

Benodigdheden van thuis: de uitgeprinte lesbrief of ruitjespapier.
Je kunt de bijbehorende lesbrief downloaden onder Informatie.

Let op: het is aan te raden om te starten bij workshop 1, dan workshop 2 enzovoort. Het niveau van de workshops bouwt zich namelijk langzaamaan op waardoor kinderen en jongeren steeds meer leren over coderen.

Informatie


Code-It

Code-It@Home staat geheel in het teken van programmeren en coderen. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen via deze website kosteloos aan de slag met het volgen van programmeer workshops. Momenteel leren veel kinderen en jongeren zowel op school als vanuit huis via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is.