Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Doorlopend

09 – Star Wars

Een workshopserie voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar.

Tijdens workshop 9 van Code-It@Home ga je leren over interactie. Interactief betekent dat er een wisselwerking is tussen jou en het spel. Als jij wat doet, gebeurt er ook echt wat. En dat moet natuurlijk worden geprogrammeerd. In Star Wars heb je allerlei verschillende soorten robots, gemaakt voor verschillende doelen. Al deze robots zijn ook geprogrammeerd. In dit spel werk je met BB-8, 1 van de robots uit Star Wars. Jij gaat hem allerlei opdrachten geven, door hem te programmeren.

Benodigdheden van thuis: computer of laptop en de (uitgeprinte) lesbrief.
Je kunt de bijbehorende lesbrief downloaden onder Informatie.

Let op: het is aan te raden om te starten bij workshop 1, dan workshop 2 enzovoort. Het niveau van de workshops bouwt zich namelijk langzaamaan op waardoor kinderen en jongeren steeds meer leren over coderen.

Informatie


Code-It

Code-It@Home staat geheel in het teken van programmeren en coderen. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen via deze website kosteloos aan de slag met het volgen van programmeer workshops. Momenteel leren veel kinderen en jongeren zowel op school als vanuit huis via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is.