Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Doorlopend

Lichtpiano

Zet dit event in mijn agenda
03-06-2020 12:06 02-08-2021 03:08 Amsterdam Lichtpiano Maak een feestelijke lichtpiano. Met behulp van kopertape, een knoopbatterij en een RGB LED-lampje maak je een stroomkring. Om het LED-lampje maak je een kubus met een strook eraan, een soort pianotoets. Als je de toets indrukt, licht het LED-lampje in de kubus op in het rood (R), groen (G) of blauw (B). @Home, , Enschede

Een workshop voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Maak een feestelijke lichtpiano. Met behulp van kopertape, een knoopbatterij en een RGB LED-lampje maak je een stroomkring. Om het LED-lampje heen maak je een kubus met een lange strook eraan, een soort pianotoets. Als je de toets indrukt, licht het RGB LED-lampje in de kubus op in het rood (R), groen (G) of blauw (B). De kubus kan je nog versieren met emoticons of iconen, zie hiervoor de download aan de rechterkant. Met 1 kit kan je 3 kubussen maken zodat je een echt lichtspektakel kan spelen op je lichtpiano.

Benodigdheden van thuis: schaar, lijm,  liniaal, plakband, (sla) olie, bakje met een kwastje en een zwarte stift.
Je kunt de bijbehorende techniekkaart downloaden onder Informatie.

Bestellen: je bestelt deze Make-It@Home kit via Make-It@Home.

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #makeitathome op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Make-It

Om de thuis- en de schoolsituatie van kinderen en jongeren van 6 t/m 15 jaar te verrijken zijn de Make-It@Home kits ontwikkeld. Dit zijn workshop pakketjes die de materialen leveren die veelal niet in de thuis- of schoolsituatie voorhanden zijn waar zij mee aan de slag kunnen. Zo kunnen zij hun technische vaardigheden ontwikkelen en wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen.