Doorlopend

Schaduwlamp

Zet dit event in mijn agenda
03-06-2020 12:06 18-01-2021 12:01 Amsterdam Schaduwlamp Ontwerp je een eigen schaduwlamp met behulp van het gratis programma Inkscape. Na het downloaden van de sjablonen maak je in Inkscape een eigen ontwerp voor de buitenkant van je lamp. Wil je een sterretjes, hartjes of bloemetjes lamp? Dat kan! @Home, , Enschede

Een workshop voor kinderen van 10 t/m 14 jaar.

Ontwerp een eigen schaduwlamp met behulp van het gratis programma Inkscape. Na het downloaden van de sjablonen maak je in Inkscape een eigen ontwerp voor de buitenkant van je lamp. Wil je sterretjes, hartjes of bloemetjes lamp? Dat kan! Als je klaar bent met ontwerpen in Inkscape, stuur je ons je ontwerp toe. Je kiest vervolgens welke kleur buitenkant en welke kleur folie je wenst voor je lamp. Wij snijden vervolgens de buitenkant van je lamp uit dik gekleurd papier met behulp van een lasercutter. Deze buitenkant sturen we samen met doorzichtig gekleurde folie, een USB-lampje en een USB-kabel naar je toe als bouwpakket. Na het in elkaar zetten heb je je eigen schaduwlamp die jouw ontwerp projecteert op je muur.

Blij met het ontwerp? Dan kun je via Make-It@Home de schaduwlamp bestellen en conform de normale procedure betalen (kosten €7,- voor de materialen, het ontwerp produceren en de portokosten). Mail vervolgens je bestand met het ontwerp (dus ná bestelling) en de gewenste kleurkeuzes aan lab@tetem.nl en wij zorgen dat de lamp bij je thuis wordt bezorgd.

Benodigdheden van thuis: een laptop en het gratis te downloaden programma Inkscape.
Je kunt de bijbehorende techniekkaart, sjablonen, programma en kleurkeuzes downloaden onder Informatie.

Bestellen: je bestelt deze Make-It@Home kit via Make-It@Home.

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #makeitathome op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Make-It

Om de thuis- en de schoolsituatie van kinderen en jongeren van 6 t/m 15 jaar te verrijken zijn de Make-It@Home kits ontwikkeld. Dit zijn workshop pakketjes die de materialen leveren die veelal niet in de thuis- of schoolsituatie voorhanden zijn waar zij mee aan de slag kunnen. Zo kunnen zij hun technische vaardigheden ontwikkelen en wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen.