Lablearning@Home


Over deze @Home lijn

Lablearning@Home

Algemene informatie

Tijdens de Lablearning@Home activiteiten kun je, via een live webinar of online tutorial, op een interactieve manier kennis maken met de nieuwste technologieën en de daarbij behorende software. Jongeren en volwassenen die meer willen weten over de werking en mogelijkheden van nieuwe maak-technologieën kunnen meedoen. Je leert in deze webinars of online tutorial werken met software en technieken die je breder kan inzetten. Met in de Lablearning@Home geleerde technieken kan je ook aan de slag in het MaakMeeLab in Tetem. Daar kan je de geleerde kennis verbreden of in de praktijk toepassen.

Hoe werkt het?

Na het volgen van de webinar of de online tutorial ga je aan de slag met de bijbehorende software. Bij elke Lablearning@Home activiteit is ook een kit ontwikkelt, waarin alle benodigde materialen zitten. Als je tevreden bent over je eindresultaat, kan je de desbetreffende Lablearning@Home kit bestellen via het bestelformulier. Nadat deze bij je thuisbezorgd is, vervolg je het stappenplan via de online tutorial of techniekkaart.

Online tutorials
Bij elke kit is een online tutorialvideo beschikbaar. Hierin wordt stap voor stap het maakproces uitgelegd door onze techniekcoach Amel of Jacco.

Eerstvolgende webinars:

3D printen - 3D object: 1 juli (streaming link: https://jitsi.tetem.nl/TetemLablearning3DObject)
3D printen - 3D object: 6 oktober
Lasercutter - Art Deco lamp: 27 oktober

De links naar de webinars worden uiterlijk een dag van te voren online geplaatst.

Online hulpdienst
Kom je er niet uit, heb je vragen of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar lab@tetem.nl met in de titel de Make-It@Home kit waarover je een vraag hebt. Onze online lab-medewerkers staan voor je klaar en geven antwoord op al je gestelde vragen.

Bestellen

De kosten bedragen € 7,- per kit. Voor postadressen uit Overijssel is dit inclusief verzending, voor postadressen buiten Overijssel vragen we € 5,- per bestelling*. Op het bestelformulier staat alle informatie en de prijzen. Vul deze in en plaats je bestelling door het bestelformulier te mailen naar make-it@tetem.nl. Je bestelling wordt zo snel mogelijk naar je toegestuurd waarna je aan de slag kan!

Bestelformulier Lablearning@Home kits (Particulier)

*Lablearning@Home is een programma welke is ontwikkeld met en gefinancierd door Tetem en de Twentse Maakplaatsen partners. Door voor deelnemers buiten Overijssel een bijdrage in de verzendkosten in rekening te brengen is het mogelijk om ook deelnemers uit andere gebieden van Nederland deel te laten nemen aan het programma.

MaakMeeLab

Vanaf 15 juli gaat het nieuwe MaakMeeLab open voor publiek. Jong en oud kan komen experimenteren met nieuwe technologieën, zoals lasercutters en 3D (voedsel)printers.

Het MaakMeeLab is open voor individuele bezoekers en voor innovatieve makers die kritisch denken en interdisciplinair werken. Bezoekers maken kennis met de processen en technieken áchter de kunstwerken van de tentoonstelling, met een focus op digitale cultuur. Het lab is een ontmoetingsplek en open werkplaats waar publiek, ontwerpers en kunstenaars gebruik kunnen maken van vele maak-faciliteiten. Makers wordt ruimte geboden om in coöperatief verband producten te ontwikkelen en op de markt te brengen en/of aan hun artistieke kwaliteiten te werken.

Het lab bevat de nieuwste technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Het lab is geschikt gemaakt om binnen de anderhalvemetersamenleving veilig te kunnen werken. Onze labmanagers zijn aanwezig om op gepaste afstand begeleiding te geven.

Voor meer informatie en reserveren, zie: MaakMeeLab.