Make-It@Home


Over deze @Home lijn

Make-It@Home

Algemene informatie

In deze periode waarin het leren vorm krijgt door een mix van thuis-, klassikaal- en individueel onderwijs is het van belang om leervormen af te wisselen. Om niet alleen de focus te leggen op het cognitieve leren, maar ook om ruimte te bieden voor het met de handen werken. Om te leren door te doen.

Om de thuis- en de schoolsituatie te verrijken zijn de Make-It@Home kits ontwikkeld. Dit zijn techniek pakketjes die de materialen leveren die veelal niet in de thuis- of schoolsituatie voorhanden zijn waar kinderen en jongeren van 6 t/m 15 jaar mee aan de slag kunnen. Zo kunnen zij hun technische vaardigheden ontwikkelen en wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen.

De kinderen leren bijvoorbeeld een robot-hand maken en bewegen, een elektronische wenskaart maken met een speciale elektronische boodschap of experimenteren met zonne-energie en het maken van zonnecellen. De Make-It@Home kits worden per post bezorgd. Bij elke kit is een online tutorial én online hulpdienst beschikbaar.

De kits kunnen thuis worden ingezet met behulp van een iPad of computer, maar ook binnenschools als plenaire les waarbij de tutorials op het Digibord worden getoond en de werkbladen worden geprint. Voor groepsleerkrachten die deze activiteit willen integreren in het curriculum wordt individueel advies of een plenaire training aangeboden. Ouders/verzorgers en leerkrachten kunnen de kits bestellen via het onderstaande bestelformulier.

Make-It@Home kits zijn ontwikkeld door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen en Roombeek Cultuurpark Educatie. Het @Home programma is onderdeel van de Lichtpuntjes van de Provincie Overijssel.

Hoe werkt het?

Je kunt de Make-It@Home kits bestellen via het bestelformulier. Nadat deze bij je thuisbezorgd zijn, zitten in het pakketje de benodigde materialen. Samen met de online tutorial en techniekkaart bij elke Make-It@Home kit, kan je aan de slag met de techniek activiteit.

Online tutorials
Bij elke kit is een online tutorialvideo beschikbaar. Hierin wordt stap voor stap het maakproces uitgelegd door onze techniekcoach Coen.

Online hulpdienst
Kom je er niet uit, heb je vragen of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar lab@tetem.nl met in de titel de Make-It@Home kit waarover je een vraag hebt. Onze online lab-medewerkers staan voor je klaar en geven antwoord op al je gestelde vragen.

Bestellen

De kosten bedragen tussen de € 3,- en € 7,- per kit. Voor postadressen uit Overijssel is dit inclusief verzending, voor postadressen buiten Overijssel vragen we € 5,- per bestelling*. Op het bestelformulier staat alle informatie en de prijzen. Vul deze in en plaats je bestelling door het bestelformulier te mailen naar make-it@tetem.nl. Je bestelling wordt zo snel mogelijk naar je toegestuurd waarna je aan de slag kan!

Bestelformulier Make-It@Home kits (Particulier)

Bestelformulier Make-It@Home kits (Recreatie & Welzijn)

Bestelformulier Make-It@Home kits (Onderwijs Overijssel & Maakplaatsen)

Bijlage Make-It@Home kits Schaduwlamp (Onderwijs Overijssel & Maakplaatsen)

*Make-It@Home is een programma welke is ontwikkeld met en gefinancierd door Tetem en de Twentse Maakplaatsen partners. Door voor deelnemers buiten Overijssel een bijdrage in de verzendkosten in rekening te brengen is het mogelijk om ook deelnemers uit andere gebieden van Nederland deel te laten nemen aan het programma.

Leerdoelen onderwijs

Make-It@Home leerdoelen – SLO