Gratis

Opening: vrijdag 16 december 2022 om 15:00 uur
Openingstijden expositie: alle dagen van 13:30-17:00 uur
Pay what you want

 

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

26-08/16-09

Zet dit event in mijn agenda
16-12-2022 12:12 23-05-2024 06:05 Amsterdam 26-08/16-09 Alma van Maasakker toont het resultaat van haar onderzoek naar het verwerken en ordenen van digitale informatie en de vertaalslag van digitale collages naar analoge media en sculpturen. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Creo Collective. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Alma van Maasakker is geboren in Amsterdam en is voor haar studie Fine Art aan de AKI ArtEZ verhuisd naar Enschede. Alma werkt met digitale collages, keramiek en hout. Voor haar thesis heeft ze onderzoek gedaan naar de wijze waarop het menselijke brein de (over)consumptie van digitale informatie verwerkt en hoe deze digitale beelden kunnen worden vertaald naar een fysieke vorm en ruimte.

In deze expositie neemt Alma de kijker mee in de overload aan digitale informatie die dagelijks op haar afkomt en de zoektocht van Alma om in een serie van digitale collages een moment van stilte te vinden. Alma vertaalt deze digitale collages naar fysieke tastbare objecten van keramiek en afdrukken op papier. Deze multimedia installatie nodigt uit om stil te staan bij de wijze waarop wij als samenleving een continue stroom aan digitale informatie over ons heen laten komen, en de betekenis die deze beelden hebben in de fysieke werkelijkheid. De titel van de expositie ‘26-08/16-09’ verwijst naar de periode waarin Alma beelden heeft vertaald van digitaal naar fysiek werk.

Creo Collective
Alma is sinds de oprichting van Creo Collective lid van het platform dat jonge kunstenaars de mogelijkheid biedt hun werk te tonen en kennis uit te wisselen rond kunst, design en ondernemerschap. Creo Collective organiseert tentoonstellingen, workshops, lezingen en netwerkevenementen en helpt jonge kunstenaars aansluiting te vinden bij de wereld buiten de kunstacademie.

Tetem biedt Creo Collective en studenten van AKI ArtEZ de mogelijkheid om de interactie aan te gaan met publiek en nieuw werk te presenteren in de tentoonstellingsruimte Meet 2.

Mastodon