Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

AKI Electrique

Zet dit event in mijn agenda
09-02-2017 12:02 22-04-2024 06:04 Amsterdam AKI Electrique <p>In oktober 2016 gaf filosoof Naomi Jacobs in samenwerking met Tetem een lezing op de AKI over het thema mixofobie en mixofilie in de stad: Jacobs: “Wat mij fascineert is dat wij ons&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

In oktober 2016 gaf filosoof Naomi Jacobs in samenwerking met Tetem een lezing op de AKI over het thema mixofobie en mixofilie in de stad:

Jacobs: “Wat mij fascineert is dat wij ons in een stad altijd tussen vreemden begeven. Volgens socioloog Zygmunt Bauman is het de modus vivendi van stadsbewoners: we ontkomen niet aan de ongevraagde en opgedrongen nabijheid van vreemden in de stad. Die voortdurende nabijheid van vreemden in de stad is dubbelzinnig. Een vreemde is namelijk per definitie onbekend, en het onbekende boezemt angst in én trekt aan. Het onbekende is onvoorspelbaar en kan bedreigend zijn. Maar het onbekende is ook aantrekkelijk: juist omdát iets of iemand onbekend is biedt dat allerlei mogelijkheden.”

Studenten van AKI ArtEZ hebben de ideeën van Jacobs gebruikt als inspiratie voor het maken van werk voor de tentoonstelling AKI Electrique.

Deelnemende kunstenaars: Terence Baier, Xanne van Belsen, Sarah Boer, Jacco Borggreve, Dide Hemmelder, Lilat el Khan, Astrid Muijderman, Melle Nieling, Ole Nieling, Floortje Schreuder, Tom van Veen en Iris Zendman.

Kijk hier voor het openingsprogramma door Herr Q. op donderdag 9 februari om 17:00 uur.

Mastodon