Gratis

Dit event bestaat uit een talk (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur).

Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.

Maximaal aantal deelnemers: 24

Voertaal: Nederlands

Aanmelden kan ook via receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Alexa, who are you?

Zet dit event in mijn agenda
29-01-2020 07:01 25-05-2024 04:05 Amsterdam Alexa, who are you? Anne de Boer neemt je mee in de geschiedenis en toepasbaarheid van Artificiële Intelligentie. Aan de hand van het bedrijf Amazon bestudeert hij waar deze intelligentie actief is en waar dit toe kan leiden. Na de talk van Anne ontdek je tijdens de workshop ‘Praat met je huis!’ hoe mens en machine samenwerken. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Al enige tijd zijn er verschillende versies van virtuele assistenten beschikbaar die ons met allerlei kleine taken in en rond het huis kunnen helpen. Een van deze assistenten is Amazon’s Alexa, een vriendelijke vrouwelijke stem gevangen in een cilindervormige speaker, genaamd Amazon Echo. Deze nogal stereotype variant hoort thuis in de familie van Artificiële Intelligentie, die zich in steeds meer verschillende facetten van het dagelijks leven laat zien. Van geautomatiseerde armen in een productielijn tot schattige robotjes in de zorg. Steeds slimmere apparatuur neemt de meest uitdagende taken van de mens over.

Anne de Boer neemt je tijdens dit event mee in de geschiedenis en toepasbaarheid van Artificiële Intelligentie. Aan de hand van het bedrijf Amazon bestudeert hij waar deze intelligentie actief is en waar dit toe kan leiden. Na de talk van Anne ontdek je tijdens de workshop ‘Praat met je huis!’ hoe mens en machine samenwerken. Je gaat aan de slag met de huisrobot Homey die je verschillende stemcommando’s kunt aanleren en daardoor steeds slimmer wordt.

Tijdens de inloop kun je de tentoonstelling The Swarm van Anne de Boer bezoeken.

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente op 6 en 7 juni 2020. Het thema van het festival is dit jaar Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In een reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

 

Mastodon