Gratis

om 20:00 uur: start film

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Andy, bloed en blond haar

Zet dit event in mijn agenda
25-04-2017 12:04 12-04-2024 03:04 Amsterdam Andy, bloed en blond haar <p>De 21-jarige Andy is op zoek naar een grootser leven. Hij ontvlucht het provinciale Hengelo en gaat in Amsterdam wonen. Door zijn tomeloze, ongemotiveerde agressie zou Andy het best als een jeugdcrimineel kunnen&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

De 21-jarige Andy is op zoek naar een grootser leven. Hij ontvlucht het provinciale Hengelo en gaat in Amsterdam wonen. Door zijn tomeloze, ongemotiveerde agressie zou Andy het best als een jeugdcrimineel kunnen worden getypeerd. Hij laat zich echter niet zo makkelijk in een hokje plaatsen. Bij toeval maakt Andy kennis met fotomodel Ella. Vastgeroest in haar enge milieu en onder de duim van haar moeder, hoopt ze dat Andy – haar ‘rebel without a cause’ – binnen haar milieu een aantal rake klappen kan uitdelen. En dat lukt. Binnen een dag zorgt Andy ervoor dat niemand uit Ella’s omgeving hem ooit nog zal vergeten.

De cultfilm Andy, bloed en blond haar is een debuutfilm uit 1979 van Frank Wiering met muziek van Herman Brood en Normaal. De film is geproduceerd door Sigma Pictures. Het was een van de eerste films waarin de provincie een belangrijke rol speelt.

In samenwerking met Tankstation Cultureel Vulpunt organiseert Tetem een filmavond over de zoektocht naar het grootse en het vreemde. Voorafgaand aan de film kun je in Tankstation genieten van een vegetarisch diner.

Mastodon