Gratis

om 19:00 uur inloop, 19:30 uur aanvang

Aanmelden is gewenst via: receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Artist talk Dries Depoorter

Zet dit event in mijn agenda
04-07-2017 12:07 22-07-2024 04:07 Amsterdam Artist talk Dries Depoorter <p>Meekijken met live beelden van bewakingscamera’s, mensen rapporteren die door rood lopen en krasloten waarmee je kans maakt op 25.000 nieuwe online volgers. Dries Depoorter houdt in zijn werk het internet en haar gebruikers een&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Meekijken met live beelden van bewakingscamera’s, mensen rapporteren die door rood lopen en krasloten waarmee je kans maakt op 25.000 nieuwe online volgers. Dries Depoorter houdt in zijn werk het internet en haar gebruikers een spiegel voor. Door gebruik te maken van pseudo-onbeveiligde informatie die hij online aantreft, laat hij zien dat privacy in het digitale tijdperk een grijs gebied is. Wat wettelijk en maatschappelijk aanvaardbaar is, is niet altijd even duidelijk. Als toeschouwer van Depoorters werk, word je nadrukkelijk met dit probleem geconfronteerd. Dat zet aan tot nadenken over je eigen internetgebruik, je online-privacy en -identiteit. Een representatieve selectie uit Depoorters oeuvre is nu te zien in zijn solo tentoonstelling You Only Live Online in Tetem.

Op 4 juli geeft Dries Depoorter een artist talk over de werken die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt en die veelvuldig in de media zijn geweest. Als je via Facebook aangeeft Depoorters artist talk te willen bezoeken, wordt je profielfoto opgenomen in Attended Profiles: Depoorters nieuwste werk bestaande uit een slideshow met de profielfoto’s van aanwezigen en geïnteresseerden in dit evenement. Ga hiervoor naar facebook.com/Tetemkunst -> Evenementen.

Mastodon