Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Artist Talk Lawrence Malstaf: De anti-automaat

Zet dit event in mijn agenda
31-01-2019 12:01 19-06-2024 08:06 Amsterdam Artist Talk Lawrence Malstaf: De anti-automaat <p>Lawrence Malstaf ontwikkelt installaties en performances met een sterke focus op beweging, toeval, orde en chaos. Hij noemt zijn werken anti-automaten. Een anti-automaat veroorzaakt een onvoorspelbare beweging, waardoor de bezoeker een ervaring ondergaat&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Lawrence Malstaf ontwikkelt installaties en performances met een sterke focus op beweging, toeval, orde en chaos. Hij noemt zijn werken anti-automaten. Een anti-automaat veroorzaakt een onvoorspelbare beweging, waardoor de bezoeker een ervaring ondergaat waarbij de zintuigen geprikkeld of ontregeld worden.

Tijdens zijn Artist Talk vertelt Lawrence Malstaf over zijn praktijk als installatiekunstenaar waarin geanimeerde objecten, anti-automaten en toeval centraal staan. Met een bijzondere interesse voor de relatie Mens-Machine en de emotionele instincten die hieraan verbonden zijn, onderzoekt Lawrence thema’s als intelligentie van objecten, evolutie en aanpassingsvermogen.

De Artist Talk is de officiële aftrap van de tentoonstelling Double Compass van Lawrence Malstaf in Tetem. Compass is een ‘oriëntatiemachine’ die je als een lichaamsextensie om je middel draagt en die jou via elektromagnetische velden door de ruimte leidt. De machine geeft daarbij een impuls van afstoting of aantrekkingskracht. In Tetem kunnen voor het eerst twee personen tegelijkertijd met Compass een onzichtbare ruimte verkennen en kiezen tussen luisteren of weerstand bieden, tussen leiden of geleid worden, of iets ertussenin.

Mastodon