Gratis

Openingstijden: woensdag t/m zondag 13:30-17:00 uur
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Pay what you want
Combineer je bezoek met het Tetem Café

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Avatopia

Zet dit event in mijn agenda
17-02-2024 12:02 18-04-2024 03:04 Amsterdam Avatopia Avatopia is een mobiel ontdekkingslab ontwikkeld door Roos Groothuizen waarin kinderen door te ontwerpen, te spelen en te verkleden kunnen ontdekken wie zij zijn en kunnen uitzoeken hoe zij zichzelf het beste kunnen representeren. Als je lichaam elke denkbare vorm kan aannemen, wat past dan het beste bij jou? Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Roos Groothuizen is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. Roos onderzoekt de metaverse. De metaverse is bezig aan een ware opmars. De afgelopen twee jaar schoten de virtuele werelden waarin je met elkaar kunt afspreken als paddenstoelen uit de grond. VR-wetenschapper Mel Slater: “De meeste mensen denken dat VR gaat om ergens anders zijn, maar het gaat juist om iemand anders zijn.” In de metaverse maakt het niet uit hoe je eruit ziet, je kunt elk denkbaar 3d-model uploaden en belichamen. Dit heeft ertoe geleid dat er een actieve community is ontstaan met mensen die op allerlei vlakken experimenteren met gender, lichaam en identiteit.

De driedelige media-installatie Avatopia van Roos Groothuizen is een mobiel ontdekkingslab waar kinderen aan de slag gaan met hun ideale virtuele avatar. Avatopia daagt de deelnemers uit om over zichzelf en hun lichaam na te denken. Als je lichaam elke denkbare vorm kan aannemen, wat past dan het beste bij jou? Twee armen, of juist twintig tentakels? Avatopia is een ontdekkingslab waarin kinderen door te ontwerpen, te spelen en te verkleden kunnen ontdekken wie zij zijn en kunnen uitzoeken hoe zij zichzelf het beste kunnen representeren. In de virtuele wereld dansen met je eigen avatar en plezier maken kan natuurlijk ook!

Avatopia is ontwikkeld door Roos Groothuizen binnen een productietraject van Cross-TIC, onder begeleiding van Tetem en in samenwerking met Theater Sonnevanck, TkkrLab en Oyfo Techniekmuseum. De VR-techniek en geluid zijn gemaakt door Ymer Marinus (The Living Void). De installatie werd vorig jaar voor het eerst getoond tijdens de Pop-up Film Festivals in Twente en is door honderden kinderen gespeeld.

In de voorjaarsvakantie staat Avatopia in Tetem voor alle nieuwsgierige kinderen, ouders en verzorgers. Je kunt thuis ook je avatar ontwerpen met de web-app! Voor een sneak peek en de web-app ga naar: avatopia.nl.

Reserveer een tijdslot op de dag en het tijdstip waarop jij wilt komen via de onderstaande link. Je boekt dan voor deelname aan Avatopia. Voor jonge mensen staat er aansluitend ranja klaar en voor de ouders en/of verzorgers koffie of thee.
Klik hier om een tijdslot te reserveren.

Tip: ontdek ook de Green screen fotoshoot Tijdspringen in de voorjaarsvakantie!

Mastodon