Heimland vindt plaats op 21, 22 en 23 juni 2024 op verschillende locaties in Diepenheim.
Programma en tickets: heimland.nl

Avatopia, LEAFDE & AR-wereld @ Heimland

Zet dit event in mijn agenda
21-06-2024 12:06 13-06-2024 08:06 Amsterdam Avatopia, LEAFDE & AR-wereld @ Heimland De installaties Avatopia en LEAFDE gaan weer on-tour en zijn op 21, 22 en 23 juni te zien op Heimland Festival! Voorafgaand aan het festival maken basisschoolkinderen een AR-wereld geïnspireerd door de boomgaard in Diepenheim. Verschillende locaties, ,

Op 21, 22 en 23 juni 2024 opent Diepenheim haar poorten voor het driedaagse evenement Heimland. Verwacht een weekend vol theater, kunst, filosofie, vrij denken, wetenschap, muziek, (Twentse) cultuur, natuur, dans en meer. Tetem toont tijdens Heimland Festival twee installaties die ontwikkeld zijn tijdens productietrajecten binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem en heeft het educatieprogramma AR-wereld ontwikkeld geïnspireerd door de boomgaard in Diepenheim.

Avatopia
In het ontdekkingslab Avatopia ontwerp je tijdens Heimland jouw ideale virtuele avatar. Als je lichaam elke denkbare vorm kan aannemen, wat past dan het best bij jou? De driedelige media-installatie Avatopia van Roos Groothuizen is een ontdekkingslab waar je aan de slag gaat met je ideale virtuele avatar. Roos Groothuizen strijdt voor digitale mensenrechten en onderzoekt de metaverse. In de metaverse maakt het niet uit hoe je eruit ziet, je kunt elk denkbaar 3d-model uploaden en belichamen. Dit heeft ertoe geleid dat er een actieve community is ontstaan met mensen die op allerlei vlakken experimenteren met gender, lichaam en identiteit. In Avatopia ontwerp je je eigen avatar en kom je tegelijkertijd meer over jezelf te weten. Als je lichaam elke denkbare vorm kan aannemen, wat past dan het best bij jou?

LEAFDE
In de Augmented Reality installatie LEAFDE staat ‘het recht van de plant’ centraal en onderzoekt Ton Nieuwenhuis hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Scan de QR-code met je telefoon en dan vertelt de plant diens (levens)verhaal! Planten die worden afgestaan b.v. omdat mensen anders gaan wonen, een partner of kind krijgen met een allergie of de plant niet meer mooi vinden, krijgen in LEAFDE onderdak, zorg en ruimte om hun eigen verhaal te vertellen. AR Plantenasiel LEAFDE vertelt het menselijke verhaal en maakt ingewikkelde thema’s zoals inclusiviteit, bestaansrecht, meervoudige perspectieven en eigenaarschap op een eenvoudige manier bespreekbaar.

Educatieprogramma AR-wereld
Speciaal voor Heimland heeft Tetem het educatieprogramma ‘AR-wereld’ ontwikkeld voor primair onderwijs groep 6-8. De workshops zijn geïnspireerd door de boomgaard in Diepenheim. Wist jij dat er onder de grond in Diepenheim allerlei schatten zijn gevonden van vroeger? Hoe denk jij dat de schatten van de toekomst eruit zouden zien? Haal inspiratie uit vroeger en nu en bedenk wat jij virtueel zou willen toevoegen aan de boomgaard in Diepenheim. De kinderen gaan zelf aan de slag met het ontwerpen van een virtueel 3D object, dat door middel van Augmented Reality te zien is in de boomgaard. We maken zelf de schatten van de toekomst! De ontwerpen van de kinderen komen tot leven tijdens de opening van het Heimland festival.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de events? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief: tetem.nl/nieuwsbrief

Mastodon