Gratis

19.00 uur: rondleiding door de tentoonstelling Xenobodies in Mutation in Tetem

19.30-22.00 uur: film en talks in de AKI

Voertaal: Engels

 

Verschillende locaties

Meerdaags event

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Gratis
Open deze route in je routeplanner
AKI ArtEZ
Hulsmaatstraat 35
7523 WB Enschede, Nederland

053 482 4400
Gratis
Open deze route in je routeplanner

Biodemonology Night

'Biodemonology Night: on practicing Xenobodies by Witches, Hackers and Nonhumans' is een avond van storytelling, korte film en inspirerende talks in Tetem en AKI in het kader van de tentoonstelling Xenobodies in Mutation. De avond staat in het teken van veranderende lichamen die beïnvloed worden door technologie en milieuvervuiling en de implicaties van deze mutaties op de manier waarop wij onszelf als mens definiëren.

De avond begint om 19.00 uur met een rondleiding door de tentoonstelling Xenobodies in Mutation door de gastcurator Agnieszka Anna Wołodzko in Tetem. Het programma wordt vervolgd in de AKI met de vertoning van de korte film Apple Grown in Wind Tunnel (2000) van de Amerikaanse kunstenaar Steven Matheson. Deze absurdistische film noir volgt een ondergronds netwerk van zieke mensen die wanhopig op zoek zijn naar alternatieve methoden van zelfzorg in een wereld waar natuurlijke bronnen zijn uitgeput. Na een korte pauze is het tijd voor talks en discussies met de curator en de kunstenaars van de tentoonstelling Špela Petrič en Sonja Bäumel. Mary Maggic sluit via Skype aan. De kunstenaars nodigen het publiek uit voor een discussie over ‘biodemonologische’ verhalen en rituelen en de verschillende betekenissen van veranderende lichamen.

Dit event wordt georganiseerd door Agnieszka Anna Wołodzko en is een samenwerking tussen AKI ArtEZArtEZ studium generale en Tetem.

Mastodon