Online hulpdienst
Kom je er niet uit, heb je vragen of wil je meer weten? Laat dan een berichtje achter onder de tutorial van de desbetreffende kit. In de komende weken staat er elke dinsdag- en vrijdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur een online lab-medewerker voor je klaar. Deze lab-medewerker geeft antwoord op al je vragen onder je achtergelaten bericht en kan je ook terugbellen als je het lastig vindt je vraag op te schrijven.

@Online

,

Open deze route in je routeplanner

Circuit buddy én Elektromagneet@Home

Voorlopig wordt het veel binnen zitten.... maar stilzitten wordt het zeker niet! Tijd om er iets van te MAKEN! Online bieden we technische activiteiten waar je thuis veel plezier aan beleeft én tegelijk wat van opsteekt. Ontdek de kits van Make-it@Home, met keuze uit o.a. : Kunstige robot, Circuit buddy én Elektromagneet, Zonnecellen, Robot-arm en Elektronische wenskaart. Bestel één kit of meer en ga er thuis mee aan de slag!

Circuit buddy én Elektromagneet (8-12 jaar)
Deze Make-It kit bestaat niet uit 1 maar uit twee workshops!:

Een Circuit buddy is een stroomkring bestaande uit elektronische onderdelen met allemaal andere eigenschappen. Bijvoorbeeld een condensator, dit is een elektronisch onderdeel dat stroom tijdelijk kan opslaan zodat een apparaat niet zonder stroom komt te zitten. Een LED is een elektronisch onderdeel dat licht geeft. Als je alle onderdelen op de juiste manier aan elkaar koppelt, krijg je een stroomkring dat op een poppetje lijkt. We noemen dit een Circuit buddy. Kan jij je Circuit buddies samen laten branden?

Een Elektromagneet is een stukje metaal wat alleen magnetisch wordt als er stroom op de draden die om het metaal heen gewikkeld zijn staat. Deze elektromagneet trekt dan (als er stroom op staat) ook andere metalen aan. Dit gaan wij maken met onder andere een batterij en een spijker. Lukt het jou om paperclips op te pakken?

Hoe werkt het, kosten & bestellen
Ouders/verzorgers én het onderwijs kunnen kits bestellen via Tetem. Nadat deze zijn thuisbezorgd, zitten in het pakketje de benodigde materialen.
De prijzen variëren en starten bij €3,- per kit inclusief verzending.
Bekijk hier het complete Make-It@Home aanbod en bestelinformatie.

Online tutorials
Bij elke kit is een online tutorial beschikbaar via make-it.tetem.nl.

Make-It@Home kits is een productie van Twentse Maakplaatsen.