Prijs afhankelijk van event

Dit event bestaat uit een talk (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur).

Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.

Maximaal aantal deelnemers: 12

Voertaal: Nederlands

Verschillende locaties

Meerdaags event

Fundament Losser
Raadhuisplein 1
7581 AG Losser, Nederland

Aanmelden is verplicht via: y.kerver@stichtingfundament.nl

Inloop: 19:00 uur

Prijs:€ 2,50
Open deze route in je routeplanner
Bibliotheek Enschede
Pijpenstraat 15
7511 GM Enschede, Nederland

Aanmelden is verplicht via: info@bibliotheekenschede.nl

Inloop: 19:00 uur

Gratis
Open deze route in je routeplanner
Bibliotheek Almelo
Het Baken 3
7607AA Almelo, Nederland
info@bibliotheekalmelo.nl
0546-822005

Aanmelden is verplicht via: info@bibliotheekalmelo.nl

Inloop: 19:00 uur

Gratis
Open deze route in je routeplanner

Civil Research

Steeds meer burgers houden zich bezig met het meten en verzamelen van informatie om zo invloed te kunnen uitoefenen op hun leefomgeving. Tot voor kort werd dit type onderzoek alleen uitgevoerd door professionele onderzoeksbureaus. Wat betekent deze ontwikkeling? Welke technologische hulpmiddelen zijn er om deze gigantische hoeveelheid data te meten, verzamelen en filteren? En wat betekent dit voor de bestuurlijke processen nu onderzoek ook kan worden uitgevoerd door bewoners?

Timothy Sealy, initiatiefnemer van The Things Network Twente, vertelt tijdens dit event over het runnen van een open community. The Things Network Twente is een open community die zich richt op slimme sensoren. De focus ligt op het ontwikkelen van (technische) kennis op het gebeid van sensoren en draadloze communicatie ten behoeve van de slimme burger. Waarom doen mensen mee aan civil research en welke data wordt verzameld? Hoe verandert deze trend de samenleving?

Na de talk maak je een Do-It-Yourself weerstation. Zo kun je hands-on ervaren wat en op welke manier er wordt gemeten en hoe data wordt verstuurd en opgeslagen. Na het event kun je thuis met jouw eigen weerstation bijdragen aan een fijnmazige weerkaart van Twente!

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar Maker Festival Twente (6 & 7 juni 2020) met als thema Black Mirror. Vernoemd naar de gelijknamige Netflix serie, worden in deze reeks interactieve events de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Mastodon