Openingstijden KunstenLandschap:
zaterdag 18 mei van 12.00-17.00 uur, zondag 19 en maandag 20 mei van 11.00-17.00 uur
Voor programma en locaties ga naar: kunstenlandschap.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Co-creating Futures @ KunstenLandschap

In de interactieve tentoonstelling Co-creating Futures creëren bezoekers gezamenlijk mogelijke toekomsten. Hoe kunnen planten ons helpen een zorgzame samenleving te creëren? Kunnen we robot uitvinders inzetten om de aarde leefbaar te houden? Welke vorm zouden mensen aannemen in de virtuele wereld? En hoe ziet onze gezamenlijke ervaring van de tentoonstelling eruit?

Ontdek de werken van Cross-TIC makers Ton Nieuwenhuis, Doremiek Lamain, Karen Smid, Roos Groothuizen en Miriam Riefel tijdens KunstenLandschap in Tetem!

In de Augmented Reality installatie LEAFDE van Ton Nieuwenhuis staat ‘het recht van de plant’ centraal en vertellen de planten je via een app hun levensverhaal. De media-installatie Nieuwe Verhalen van Doremiek Lamain en Karen Smid neemt je mee in de toekomst en daagt je uit om samen met robot-ingenieur Robin creatieve oplossingen te bedenken voor thema’s als luchtvervuiling en energietekort. In het ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen ontwerp je je ideale virtuele avatar. Als je lichaam elke denkbare vorm kan aannemen, wat past dan het best bij jou? De media-installatie Re-view van Miriam Riefel ‘vertaalt’ de ervaringen van bezoekers met behulp van tekeningen, bewegingen, stemgeluiden en meerkeuze antwoorden naar een interactieve audiovisuele installatie.

LEAFDE, Nieuwe Verhalen, Avatopia en Re-view zijn tot stand gekomen binnen productietrajecten van Cross-TIC onder begeleiding van Tetem. Cross-TIC is een talentontwikkelingsproject waarin kunstenaars en cultuurmakers toewerken naar cross-mediale onderzoeken en producties waarbij Technologie, Innovatie en Creativiteit samenkomen. Met Cross-TIC wordt samenwerking tussen de kernpartners, disciplines en makers gestimuleerd binnen Twente.

KunstenLandschap
KunstenLandschap is een driedaags evenement in het landschap tussen Lonneker en Roombeek en vindt elk jaar tijdens het Pinksterweekend plaats. Langs de route en bij de deelnemende instellingen zijn verschillende tentoonstellingen, installaties, voorstellingen en performances te zien. De route van ongeveer 14 kilometer kan wandelend of per fiets worden afgelegd. Bekijk het volledige programma op kunstenlandschap.nl

Mastodon