Code-It@Home

Zet dit event in mijn agenda
01-01-2021 12:01 22-04-2024 03:04 Amsterdam Code-It@Home Code-It@Home zijn programmeer workshops - voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De kinderen en jongeren kunnen via een speciale website kosteloos de workshops volgen. , ,

Code-It@Home zijn programmeer workshops - voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

Kinderen en jongeren worden zich bewust van alles wat geprogrammeerd is om hen heen: zowel op de computer als daar buiten. Ze krijgen inzicht in welke programma’s en tools worden gebruikt om te programmeren en maken hier kennis mee via online workshops. Ze ervaren dat code een middel is om zelf iets mee te maken. Ook leren ze hoe codekunstenaars gevoelens en ervaringen uitdrukken en hoe ze communiceren met beelden: creativiteit binnen het programmeren.

Aanbod
Code-It@Home bestaat uit workshops met elk een introductievideo van onze docent Doremiek en werkbladen. Na het bekijken van de introductievideo kunnen de kinderen en jongeren aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij in meerdere workshops de basisprincipes van coderen.

Hoe werkt het?
De Code-It@Home workshops zijn gratis beschikbaar via onze Code-It@Home lijn.

Mastodon