Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

Code-It

Zet dit event in mijn agenda
01-01-2020 12:01 13-06-2024 06:06 Amsterdam Code-It Code-It staat geheel in het teken van programmeren en coderen. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen kosteloos aan de slag met het volgen van programmeerworkshops. Online, , Online

Code-It staat geheel in het teken van programmeren en coderen. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen kosteloos aan de slag met het volgen van programmeerworkshops en vergroten van hun computerkennis. Dit gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer?

Code-It omvat workshops waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

Kinderen en jongeren worden zich bewust van alles wat geprogrammeerd is om hen heen: zowel op de computer als daar buiten. Ze krijgen inzicht in welke programma’s en tools worden gebruikt om te programmeren en maken hier kennis mee via online workshops. Ze ervaren dat code een middel is om zelf iets mee te maken. Ook leren ze hoe codekunstenaars gevoelens en ervaringen uitdrukken en hoe ze communiceren met beelden: creativiteit binnen het programmeren.

Workshops
Code-It bestaat uit doorlopende workshops met elk een introductievideo en daarbij horende werkbladen. Zo leren kinderen en jongeren gedurende meerdere workshops de basisprincipes van coderen.

Hoe werkt het?
Download de ZIP map met alle lesbrieven en bekijk de online map met alle video's inclusief introductie. Het is aan te raden om te starten bij workshop 1, dan workshop 2 enzovoort. Het niveau van de workshops bouwt zich namelijk langzaamaan op waardoor kinderen en jongeren steeds meer leren over coderen.

Leerdoelen onderwijs
Leerdoelen Code-It SLO

Mastodon