Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Code-It@Home

Zet dit event in mijn agenda
20-03-2020 12:03 04-04-2020 06:04 Amsterdam Code-It@Home Code-It@Home zijn programmeer workshops - voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De kinderen en jongeren kunnen via een speciale website kosteloos de workshops volgen. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Momenteel zijn veel kinderen en jongeren thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer?

Code-It@Home zijn programmeer workshops - voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

Kinderen en jongeren worden zich bewust van alles wat geprogrammeerd is om hen heen: zowel op de computer als daar buiten. Ze krijgen inzicht in welke programma’s en tools worden gebruikt om te programmeren en maken hier kennis mee via online workshops. Ze ervaren dat code een middel is om zelf iets mee te maken. Ook leren ze hoe codekunstenaars gevoelens en ervaringen uitdrukken en hoe ze communiceren met beelden: creativiteit binnen het programmeren.

Aanbod
De Code-It@Home workshops bestaan uit workshops met elk een introductievideo van onze docent Doremiek en werkbladen. Na het bekijken van de introductievideo kunnen de kinderen en jongeren aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij in meerdere workshops de basisprincipes van coderen.

Hoe werkt het?
De workshops zijn gratis beschikbaar via code-it.tetem.nl. De komende weken komen steeds meer workshops online, hou de website dus goed in de gaten.