Gratis

Corona Chronicles ‘Afstand Dichterbij’

Is social distancing wel een passend woord, als we ons nog steeds nabij kunnen voelen in tijden van fysieke afstand? Welke simpele toepassingen zorgen voor contact op straat, terwijl we afstand houden? Hoe vertrouwd voelen virtuele ontmoetingsruimtes?

Trendbureau Overijssel heeft in samenwerking met Tetem een videoserie opgenomen ‘Afstand Dichterbij’. De videoserie is onderdeel van het project Corona Chronicles over de lange termijn gevolgen van de coronapandemie op de Overijsselse economie en samenleving. Voor deze serie gingen kunstenaars en ontwerpers in gesprek met beleidsmakers over hoe wij tijdens de coronacrisis omgaan met afstand en ruimte. Het leverde drie inspirerende gesprekken op: over toegankelijkheid (met ontwerper Ester van de Wiel en Gerrit Valkeman, strateeg landelijk gebied provincie Overijssel), verbondenheid (met ontwerper Tereza Ruller van The Rodina en Moniek Otten, adviseur duurzame stedelijke ontwikkeling bij Het Oversticht) en tijdelijkheid (met kunstenaar Cindy Moorman en Henk Snel, stedenbouwkundige gemeente Zwolle).

Tetem is betrokken geweest bij de selectie van de kunstenaars en ontwerpers. De videoserie is opgenomen in Tetem. Bekijk alle video’s op de website van Trendbureau Overijssel.

Annemarth Idenburg, directeur van Trendbureau Overijssel, schreef een mooie blog over dit project en de samenwerking met Tetem.

Mastodon