Creatie door eigenzinnigheid

Zet dit event in mijn agenda
03-04-2019 12:04 19-06-2024 08:06 Amsterdam Creatie door eigenzinnigheid <p>Theatermakers Bran Remie en Simon Wagter van de Twentse Kunst Alliantie (TKA) zijn de uitdaging aangegaan om theatervoorstellingen te ontwikkelen die geïnspireerd zijn door Double Compass van Lawrence Malstaf. Hoe ontwikkel je theater&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Theatermakers Bran Remie en Simon Wagter van de Twentse Kunst Alliantie (TKA) zijn de uitdaging aangegaan om theatervoorstellingen te ontwikkelen die geïnspireerd zijn door Double Compass van Lawrence Malstaf. Hoe ontwikkel je theater in een bestaande kunstinstallatie? Welke uitdagingen brengt dit met zich mee voor de autonomie van de makers? En welke synergie levert dit op tussen beeldende kunst, theater en makers?

De avond begint met een voorstelling door Bran en Simon in de expositieruimte van Double Compass. Daarna volgt een talk door beide makers over het maakproces en de uitdagingen van het ontwikkelen van de theatervoorstellingen. Aansluitend geeft Michael Nagenborg (Assistent Professor Philosophy Science Technology and Society aan de Universiteit Twente) een reflectie op het maakproces, aan de hand van zijn interesse in de relatie tussen technologie en het lichaam en de filosofie van Michel Foucault.

Mastodon