Gratis

Cross-TIC | Community of Practice

Zet dit event in mijn agenda
13-06-2024 08:06 13-06-2024 08:06 Amsterdam Cross-TIC | Community of Practice Verschillende locaties, ,

Tetem is een van de kernpartners van Cross-TIC: een talentontwikkelingsproject waarin kunstenaars en cultuurmakers toewerken naar cross-mediale onderzoeken en producties waarbij Technologie, Innovatie en Creativiteit samenkomen. Met Cross-TIC wordt samenwerking tussen de kernpartners, disciplines en makers gestimuleerd binnen Twente.

Alle makers die een ontwikkeltraject volgen binnen Cross-TIC nemen deel aan de Community of Practice. Tetem faciliteert en implementeert de Community of Practice bijeenkomsten. Makers werken hierin samen aan een specifiek onderwerp. Vaak gaat het om onderwerpen waarmee makers worstelen in hun eigen praktijk. Denk aan vragen als: Hoe bouw ik een relevant netwerk op? Hoe bereik ik mijn publiek? Waar vind ik een podium om mijn werk te tonen?

In gezamenlijkheid onderzoeken de makers het gekozen onderwerp, analyseren zij de verschillen en overeenkomsten tussen hun makerspraktijken en genereren zij oplossingen en werkmethoden voor knelpunten. Op deze manier krijgt een maker ondersteuning maar blijft hij/zij/die wel eigenaar van de eigen ontwikkeling. Binnen de Community of Practice staat het leren van elkaar centraal, er wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een netwerk en het uitwisselen van kennis en best practices speelt een belangrijke rol.

In 2024 ging in februari de eerste Community of Practice voor Cross-TIC makers van start in Tetem. De volgende ronde begint voor de zomer. Meer informatie over Cross-TIC vind je hier: cross-tic.nl.

CoP 1: Monday February 26, 2024 from 11.00-13.30.
CoP 2: Tuesday March 26, 2024 from 11.00-13.00.
CoP 3: Wednesday April 24, 2024 from 11.00-13.00.

Mastodon