Gratis

Dit is een crowdfundingsactie die loopt t/m 21 juni.
Link crowdfunding

Crowdfunding Ogentroost

Zet dit event in mijn agenda
01-06-2021 12:06 25-05-2024 09:05 Amsterdam Crowdfunding Ogentroost Waarom huilen we? Huilen we vaker als we alleen zijn? Waarom huilt de ene persoon zoveel meer dan de ander? En vooral, waarom voelen we vaak zoveel schaamte bij onze tranen? Deze vragen hebben geleid tot het project Ogentroost van fotograaf Hannelotte van Elst. Zij doet nu een oproep om met crowdfunding haar project te realiseren. , ,

Fotograaf Hannelotte van Elst maakt deel uit van de Nieuwe Makers Regeling van de Provincie Overijssel. Binnen dit ontwikkelingstraject begeleidt Tetem haar met het project Ogentroost. Het is een project dat onderzoekt wat het betekent om verdriet met elkaar te delen. Maar het zoomt ook in op dat wat we verstoppen. Het vertelt het verhaal van ongewenst en onzichtbaar verdriet. Van verstopte tranen of tranen die niet eens zijn gehuild.

“Ik wil het verdriet dat ergens ongezien, of zelf niet geuit is, alsnog erkennen in haar bestaan.”

Hannelotte: “Ik heb mensen geportretteerd op de plek waar ze voor het laatst alleen hebben gehuild of op de plek waar ze voor het laatst verdriet hadden maar niet konden huilen. Op deze manier wordt het verdriet wat ergens ongezien of zelfs niet geuit is alsnog erkend in haar bestaan. Met de geportretteerde mensen heb ik gesprekken gevoerd over hun verdriet, troost en hun huilgedrag. Ook heb ik met verschillende mensen gesproken die in hun werk veel met verdriet te maken hebben; deze gesprekken zijn vastgelegd in gefilmde of geschreven interviews. Dit ga ik nu bundelen in een publicatie waarvoor ik een crowdfunding heb opgezet. Vind jij ook dat verdriet een minder onzichtbare plek mag krijgen in onze samenleving? Dan kun je mij helpen om de publicatie te realiseren! Als je mijn crowdfunding steunt ontvang je ook een mooie tegenprestatie. Zoals een gesigneerde publicatie of een lumenprint van het plantje waarnaar ik mijn project heb vernoemd: Ogentroost.”

Als je meer te weten wilt komen over mijn project en erachter wilt komen wat een lumenprint precies is kijk dan bij mijn crowdfundingsactie.

Mastodon