Gratis

De eerste toekenningen uit het Generators fonds

Zet dit event in mijn agenda
01-11-2020 12:11 14-04-2024 07:04 Amsterdam De eerste toekenningen uit het Generators fonds De eerste projecten uit het Generators fonds zijn toegekend! The Overkill, Green Vibrations en de drie muzikanten Henk Lammers, Simon Vroom en Sofie Timmerij hebben de eerste toekenningen gekregen. Verschillende locaties, ,

Eind juni hebben drie projecten een toekenning gekregen uit het Generators fonds. Het Generators fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Bij de projecten staan samenwerking, creativiteit, technologie en innovatie centraal. De aanvraagrondes vinden vier keer per jaar plaats. In juni zijn de aanvragen uit de eerste ronde beoordeeld door de adviescommissie bestaande uit: Gabey Tjon a Tham (geluidskunstenaar en onderzoeker uit Den Haag), Harco Rutgers (eigenaar Esc.rec. en De Perifeer) en Charlien Adriaenssens (art programmer bij WORM Rotterdam). De aanvragen zijn beoordeeld op het creatieve, technologische en innovatieve aspect, het belang voor het publiek en het belang voor de Generators en het genre.

Het project ‘Een virtuele ruimte’ van The Overkill festival is als sterk beoordeeld voor de manier waarop The Overkill tot een nieuwe vorm van presentatie is gekomen en het publiek weet te prikkelen met een interactief en speels programma met een sterke eigen identiteit en met veel innovatiekracht. Met de bijdrage uit het Generators fonds gaat The Overkill een virtuele ruimte ontwikkelen voor digitale exposities, live-optredens en paneldiscussies waarbij het publiek een actieve rol krijgt. De adviescommissie ziet het project als van groot belang voor het genre, maar ook daarbuiten waarbij er veel ruime is voor ontwikkeling, feedback, kennisdeling en bredere inbedding.

Het live stream project en audiovisuele presentatie ‘GreenStream’ van Green Vibrations festival is positief beoordeeld voor de manier waarop de organisatie een verbinding aangaat tussen live elektronische muziek en videokunst. Het project is gericht op live experiment met als doel de bezoeker kennis te laten maken met verschillende muziek- en kunstuitingen. Bij het project worden huidige en potentiele Generators betrokken waarbij lokaal talent een kans krijgt. De commissie ziet dit als een waardevolle toevoeging voor de sector.

Het project ‘A Space Oddity’ van liedjesschrijver en gitarist Henk Lammers, hardcore DJ Simon Vroom en stemkunstenaar Sofie Timmerij is positief beoordeeld voor de experimentele manier van samenwerken waarbij het trio geluidssculpturen in de openbare ruimte gaat ontwikkelen en daarbij de cross-over tussen muzikale stromingen opzoekt. De presentatie in de openbare ruimte wordt gezien als een verbreding van presentatiemogelijkheden en het bereiken van nieuwe publieksgroepen. Binnen het project worden andere Generators met verschillende achtergronden uitgenodigd om samen te werken wat de commissie als een positief aspect ziet.

De toegekende projecten gaan plaatsvinden tussen augustus 2020 en juni 2021 en zijn te volgen via de website van de Generators: generators-space.nl.

Mastodon