Doneer een plant voor het AR plantenasiel

Zet dit event in mijn agenda
06-07-2022 12:07 11-04-2024 02:04 Amsterdam Doneer een plant voor het AR plantenasiel Heb jij een plant die groter of kleiner is gaan groeien dan gedacht? Of een plant die net iets meer zorg en aandacht verdient? Tetem adopteert verschillende kamerplanten voor de installatie LEAFDE van kunstenaar en ontwerper Ton Nieuwenhuis. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Heb jij een plant die groter of kleiner is gaan groeien dan gedacht? Of een plant die net iets meer zorg en aandacht verdient?

Tetem adopteert verschillende kamerplanten voor de installatie LEAFDE van kunstenaar en ontwerper Ton Nieuwenhuis. De geadopteerde planten worden onderdeel van het Augmented Reality (AR) plantenasiel LEAFDE. Het plantenasiel van Ton vertelt aan de hand van de (recente) geschiedenis van planten het menselijke verhaal van inclusiviteit, bestaansrecht en meervoudige perspectieven.

Een plantenasiel is een belangrijke en duurzame manier om met planten om te gaan die anders in de vuilnis zouden belanden. In het plantenasiel van Ton Nieuwenhuis wordt het verhaal van de planten verteld met behulp van digital storytelling, van moment van het afstaan aan het asiel tot ver na de adoptie. Op 25 augustus 2022 hebben verhalenschrijvers met de kunstenaar gewerkt aan het verhaal van elke plant. De verhalen zijn opgenomen in de AR installatie die in Tetem kan worden ervaren en op verschillende locaties door het land als een mobiele plantenasiel.

Voor het plantenasiel zijn verschillende soorten en maten kamerplanten welkom.

Mastodon