Gratis

om 19:00 uur inloop, 19:30 uur aanvang

Aanmelden is gewenst via: receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Dromen Makers: Talks en Nieuwjaarsborrel

Zet dit event in mijn agenda
09-01-2018 12:01 11-04-2024 02:04 Amsterdam Dromen Makers: Talks en Nieuwjaarsborrel <p>Tetem start het nieuwe jaar met een inspirerende avond, die we organiseren in samenwerking met STAR/T. Aansluitend toasten we op het nieuwe jaar! STAR/T is een initiatief van de Universiteit Twente en Mindt, in&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Tetem start het nieuwe jaar met een inspirerende avond, die we organiseren in samenwerking met STAR/T. Aansluitend toasten we op het nieuwe jaar!

STAR/T is een initiatief van de Universiteit Twente en Mindt, in samenwerking met de ROZ Groep, TIB-advies en Delitelabs. Het is een inclusieve community die ondersteuning biedt aan vluchtelingen met een verblijfsstatus, om hun persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en hun eigen bedrijf in Nederland te starten. Momenteel zijn 20 deelnemers bezig om hun ondernemersdroom te realiseren. Van ondernemers die een succesvol bedrijf hebben verloren en hier een nieuwe start willen maken, tot jonge ondernemers die met een eigen bedrijf iets willen betekenen voor de maatschappij.

In het kader van Tetem’s programmalijn Living Together with Strangers staat het event op 9 januari in het teken van het delen van ervaringen en projecten en het creëren van nieuwe ontmoetingen. Welke uitdagingen brengt het opstarten van een eigen onderneming in een ander land? Welke valkuilen en kansen komen deze Dromen Makers tegen? En welke ondersteuning kan een stad bieden om ondernemers met een migratieachtergrond te helpen hun droom waar te maken? Tijdens deze avond delen een aantal STAR/T ondernemers hun verhaal in gesprekken met vertegenwoordigers uit het culturele veld, onderwijs en bedrijfsleven. Het publiek krijgt de gelegenheid om vragen te stellen.

Na afloop toasten we op 2018; op nieuwe ontmoetingen, kansen en elkaar!

Mastodon