Gratis

Website DID22
Toegang in Tetem: met DID ticket en pay what you want

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Dutch Innovation Days 2022

Zet dit event in mijn agenda
23-04-2022 01:04 14-06-2024 12:06 Amsterdam Dutch Innovation Days 2022 Tetem zoomt tijdens Dutch Innovation Days (DID) met een interactief programma in op hoe we door verschillende toekomstscenario’s te ontwikkelen én door de inzet van technologie, de verspilling van kleding tegen kunnen gaan. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Dutch Innovation Days (DID) is een jaarlijks innovatiefestival van de Dutch Innovation Organisation. Met de titel ‘Magic Minds, Fix the world’ brengt DID22 talenten en pioniers van de technologie-, wetenschap- en cultuursector samen om antwoorden te vinden op de vraag: Hoe fix je de wereld? De vijf hoofdthema’s van DID22 zijn Food, Fashion, Health, Energy en Waste. Het festival vindt plaats van 20 t/m 24 april op verschillende locaties in Enschede. Het programma bestaat uit exposities, talks, deep dives, tafeldiscussies, workshops en meer.

Tetem zoomt tijdens DID met een interactief programma in op hoe we door verschillende toekomstscenario’s te ontwikkelen én door de inzet van technologie, de verspilling van kleding tegen kunnen gaan. Bezoek onze ‘Fashion, tech & upcycling’ middag op zaterdag 23 april tussen 13:30 en 17:00 uur:

Fashion, tech & upcycling

Met ‘Fashion, tech & upcycling’ staat Tetem stil bij de enorme hoeveelheden kleding die wij produceren en hoe we met behulp van technologie en upcycling een bijdrage kunnen leveren aan de wereldwijde Sustainable Development Goals waarbinnen de productie van kleding een belangrijke rol speelt.

Maak tijdens de Demonstratie & Tryout middag kennis met de techniek achter fashion, ontdek hoe je een ontwerp maakt in Inkscape en welke mogelijkheden er zijn om jouw kleding met een borduurmachine en plotter een tweede leven te geven. Ook kan je samen met Lisa Oosterholt, van The Denim Project, van oude spijkerbroeken en andere kleding een uniek nieuw kledingstuk creëren en zo helpen de afvalberg te verminderen.

Gen C: Children of 2050

In ‘Gen C: Children of 2050’ bouw je samen met kunstenaar en ontwerper Bianca Carague aan een denkbeeldige wereld van toekomstige kinderen. De tentoonstelling is een groeiende installatie die wordt geactiveerd via vier verschillende slaapkamers van vier verschillende kinderen: Non-Fungible Child, Folkfarma Kid, Renaissance Kid & Impact Generation. Hoe ziet het leven van een digitaal gekweekt kind eruit? Hoe maken de kinderen uit de toekomst gebruik van inheemse kennis en de natuur? Welke realiteiten bestaan er in hun metaverse? Welke invloed hebben kinderen, die door de hele gemeenschap zijn opgevoed, op de samenleving? In de tentoonstelling neemt Bianca klimaatverandering als uitgangspunt en stelt vier unieke mogelijke scenario’s voor als reactie op een veranderend klimaat. Ontdek het in de tentoonstelling en bouw mee aan fysieke en digitale werelden van deze toekomstige kinderen.

MaakMeeLab

Het MaakMeeLab van Tetem is een maakplaats en ontmoetingsplek ineen. Volwassenen en kinderen zijn welkom om te experimenteren met verschillende digitale en maaktechnologieën. Het lab is uitgerust met technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. In verband met een beperkt aantal plekken is het reserveren van een tijdslot verplicht. Toegang: € 3,- p.p. Boek een tijdslot via tetem.nl/maakmeelab

Mastodon