Gratis

Eclipse genomineerd voor Dutch Design Awards

Zet dit event in mijn agenda
16-10-2021 12:10 23-07-2024 11:07 Amsterdam Eclipse genomineerd voor Dutch Design Awards Eclipse van Ali Eslami is genomineerd voor de Dutch Design Awards in de categorie Data & Interaction! DDA bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. De winnaars worden bekend gemaakt in de week van 16 t/m 24 oktober tijdens de Dutch Design Week. Dutch Design Awards, ,

Eclipse van Ali Eslami is genomineerd voor de Dutch Design Awards 2021 in de categorie Data & Interaction! Onafhankelijke vakjury’s van ontwerpexperts beoordeelden projecten aan de hand van de volgende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze, soms nog aangevuld met categoriespecifieke criteria.

Uit het juryrapport: “In False Mirror - Eclipse vertaalt ALLLESSS populair-culturele topics, (social media) gedrag en natuurreferenties naar een futuristische, Dali-achtige beleving. Dit project is een gedragsexperiment met gebruik van elementen uit zowel gaming als kunst en design, waarin subtiele maatschappijkritische boodschappen zijn verweven. Eclipse bevraagt hoe we ons als mensen - nu en in de toekomst, in de echte wereld en virtueel - tot elkaar verhouden. ALLLESSS verkent én verlegt de grenzen en betekenis van virtual reality, onder andere door de concepten post-human en digital humans voelbaar te maken. Dat het project zowel als live performance en individueel (en ook zonder speciale VR-bril) te beleven is, maakt deze inzending compleet.”

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving.

De winnaars van Dutch Design Awards worden bekend gemaakt in de week van 16 t/m 24 oktober 2021 tijdens de Dutch Design Week.

De installatie en tentoonstelling ‘Eclipse: a new chapter based in False Mirror’ is t/m 27 februari 2022 zowel fysiek als online te beleven in Tetem. Het werk is doorontwikkeld door Ali Eslami en Mathilde Renault binnen Tetem’s programmalijn Society 5.1 en het onderliggende thema Aesthetic Paradoxes. Daarmee onderzoekt Tetem, samen met kunstenaars, de rol van esthetiek en verbeelding in het ontwerp van technologieën en de acceptatie van nieuwe technologieën en ideologieën

Mastodon