Codetaal

Zet dit event in mijn agenda
02-04-2022 12:04 13-06-2024 08:06 Amsterdam Codetaal In de educatielijn Codetaal maken leerlingen kennis met de wereld van robotica. Robotica zijn inmiddels een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Daarom is het belangrijk dat je begrijpt hoe de technieken werken. Leerlingen leren meer over het programmeren van robots en games. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Tetem is initiator, producent en partner in cultuureducatieprojecten. Het onderwijs in kunst en cultuur heeft de toekomst. Daar worden de talenten opgeleid die later een voortrekkersrol kunnen vervullen in de creatieve kennissamenleving.

In de educatielijn Codetaal maken leerlingen kennis met de wereld van robotica. Robotica zijn inmiddels een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Daarom is het belangrijk dat je begrijpt hoe de technieken werken. Leerlingen leren meer over het programmeren van robots en games. Ze komen erachter dat een robot niet uit zichzelf beweegt of geluid maakt, maar dit enkel en alleen doet d.m.v. een programmeertaal die je de robot aanleert. Leerlingen ontdekken dat de échte creativiteit achter robotica zit in het programmeren en ontwerpen en gaan hier vervolgens zélf mee aan de slag.

Tijdens de workshops die te maken hebben met ‘robotica en programmeren’ werken we met de programma’s Scratch, mBlock of Anki (Cozmo).

De workshops kunnen goed gecombineerd worden met een bezoek aan het FabLab in Tetem. In aansluiting op de workshop krijgen kinderen dan een rondleiding door het FabLab en zien hoe professionals werken met programmeertalen en robotica.

Er is een educatielijn gericht op het primair onderwijs en een voor het voortgezet onderwijs. In de educatiegids is aanvullende informatie te vinden over welke workshops geschikt zijn voor welke leeftijdsgroepen en informatie over hoe dit programma geboekt kan worden.

Dit is een programma voor het onderwijs. Wil je buitenschools aan een van onze activiteiten deelnemen? Bekijk dan onze Kids pagina met alle activiteiten in Tetem, in de regio en thuis!

 

Mastodon