En….Actie!

Zet dit event in mijn agenda
02-04-2022 12:04 13-06-2024 08:06 Amsterdam En....Actie! In de educatielijn En...Actie! maken leerlingen kennis met de filmwereld. Ze leren meer over de wereld en wetenschap die achter film zit. Onbewust word je beïnvloed door camerahoeken, lichtval, de lengte van shots, geluid en nog veel meer. Als filmmaker bepaal jij wat het publiek wel en niet ziet. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Tetem is initiator, producent en partner in cultuureducatieprojecten. Het onderwijs in kunst en cultuur heeft de toekomst. Daar worden de talenten opgeleid die later een voortrekkersrol kunnen vervullen in de creatieve kennissamenleving.

In de educatielijn En...Actie! maken leerlingen kennis met de filmwereld. Ze leren meer over de wereld en wetenschap die achter film zit. Onbewust word je beïnvloed door camerahoeken, lichtval, de lengte van shots, geluid en nog veel meer. Als filmmaker bepaal jij wat het publiek wel en niet ziet. De leerlingen krijgen een technische uitleg over alles wat te maken heeft met film/video en animatie en gaan daarna zélf aan de slag met een creatieve opdracht.

Tijdens de workshops die te maken hebben met ‘bewegend beeld’ werken we met de programma’s Final Cut Pro, Photoshop en Krita (PO).

Er is een educatielijn gericht op het primair onderwijs en een voor het voortgezet onderwijs. In de educatiegids is aanvullende informatie te vinden over welke workshops geschikt zijn voor welke leeftijdsgroepen en informatie over hoe dit programma geboekt kan worden.

Mastodon