Ontdek Roombeek

Zet dit event in mijn agenda
02-04-2022 12:04 19-07-2024 06:07 Amsterdam Ontdek Roombeek In de educatielijn Combinatiebezoek Roombeek bieden de Museumfabriek, het Rijksmuseum Twenthe en Tetem het voortgezet onderwijs de mogelijkheid een rijk palet aan cultuureducatieve activiteiten in Roombeek te ontdekken. Scholen kunnen zelf een programma samenstellen. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Tetem is initiator, producent en partner in cultuureducatieprojecten. Het onderwijs in kunst en cultuur heeft de toekomst. Daar worden de talenten opgeleid die later een voortrekkersrol kunnen vervullen in de creatieve kennissamenleving.

In de educatielijn Combinatiebezoek Roombeek bieden de Museumfabriek, het Rijksmuseum Twenthe en Tetem het voortgezet onderwijs de mogelijkheid een rijk palet aan cultuureducatieve activiteiten in Roombeek te ontdekken. Scholen kunnen zelf een programma samenstellen. Zo kan de cultuurhistorische kennis van De Museumfabriek gecombineerd worden met de kunsthistorische kwaliteiten van Rijksmuseum Twenthe en de nieuwe technologische capaciteiten van Tetem. Ook een bezoek aan de architectonische wijk Roombeek of een programma rond de wederopbouw van Roombeek is mogelijk. De samenwerking tussen de cultuurinstellingen is gericht op innovatieve educatievormen die aansluiten bij het snel veranderende onderwijsveld.

Deze educatielijn richt zich op het voortgezet onderwijs. In de educatiegids is aanvullende informatie te vinden over de wijze waarop dit programma geboekt kan worden.

Mastodon