Tickets via GOGBOT
Performance: 20.00-23.00 uur op do, vrij en za
Korte lecture performance: 18.00 uur op vrij en za

Black Brick
Stationsplein 1A
7511 JD Enschede, Nederland

Electrosensibility: Channeling Hammerhead

Zet dit event in mijn agenda
08-09-2022 08:09 19-06-2024 08:06 Amsterdam Electrosensibility: Channeling Hammerhead In zijn performance installatie Electrosensibility: Channeling Hammerhead onderzoekt kunstenaar Jacco Borggreve de manier waarop het menselijk lichaam zich verhoudt tot technologie en welke rol performance daarin speelt. De installatie wordt gepresenteerd tijdens GOGBOT. Black Brick, Stationsplein 1A, 7511 JD Enschede

Jacco Borggreve richt zich als maker op performance kunst, nieuwe media en DIY-technologie. Met Electrosensibility: Channeling Hammerhead onderzoekt Jacco de vervreemding en wisselwerking tussen het menselijk lichaam en technologie met behulp van performance. Hij gebruikt zijn eigen lichaam om onbewuste lichaamsprocessen zoals ademhaling, hartslag en spierspanning te vertalen naar realtime beeld en geluid. Door middel van biofeedback, bewegingen en ademhalingsoefeningen probeert Jacco tijdens de performance het lichaam te 'hacken' en controle uit te oefenen op de onbewuste processen in het lichaam. De live performance van Jacco wordt op verschillende momenten uitgevoerd tijdens het GOGBOT festival in Black Brick aan het Stationsplein.

Jacco Borggreve heeft Electrosensibility: Channeling Hammerhead ontwikkeld tijdens een talentontwikkelingstraject binnen de Nieuwe Makers Regeling van de Provincie Overijssel. Tetem heeft Jacco begeleid in zijn onderzoek en traject. De installatie wordt op verschillende plekken getoond. De eerste presentatie vond plaats tijdens TEC ART in Rotterdam. De tweede presentatie vindt plaats tijdens GOGBOT in Enschede, waarna het onderzoek en traject van Jacco worden afgerond.

Mastodon