Gratis

Openingstijden: woensdag t/m zondag 12:00-17:00 uur
Pay what you want
Combineer je bezoek met het Tetem Café

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Enschede-Zuid @ Fotomanifestatie Enschede

Zet dit event in mijn agenda
18-10-2023 12:10 19-07-2024 06:07 Amsterdam Enschede-Zuid @ Fotomanifestatie Enschede In het kader van Fotomanifestatie Enschede is in Tetem de tentoonstelling ‘Enschede-Zuid’ te zien van fotograaf Ilja Kolosovs. De fotoserie is ontstaan in 2020 ten tijde van de eerste lockdown van de coronapandemie, toen Ilja strek verlangde naar een wereld die hem houvast kon geven. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Ilja Kolosovs is een in Letland geboren Russisch kunstenaar. Hij verhuisde naar Enschede voor zijn studie Moving Image aan AKI ArtEZ. Ilja is mediavormgever en werkt met film, fotografie, elektronica en coding. In zijn werk spelen onderwerpen als digitalisering, globalisering, milieu en consumentisme een belangrijke rol.

In het kader van Fotomanifestatie Enschede is in Tetem de tentoonstelling ‘Enschede-Zuid’ te zien. De fotoserie is ontstaan in 2020, toen Ilja sterk verlangde naar een wereld die hem houvast gaf. Op dat moment lid van Extinction Rebellion en in de eerste lockdown van de coronapandemie, kon Ilja alleen nog maar focussen op de mens die de wereld vernietigt. In Enschede-Zuid fotografeert hij flats, straten, vuilnisbakken, auto’s en mensen. Alles en iedereen op afstand. De huizenblokken en de repetitieve vormen en lijnen doen hem denken aan thuis, Riga in Letland. De voor Ilja bekende beeldtaal maakt dat hij langzaam met een zachtmoediger oog naar de wereld en de samenleving kan kijken en zich weer kan richten op de toekomst.

De expositie van Ilja Kolosovs is onderdeel van Fotomanifestatie Enschede. Het fotofestival staat in het teken van de hedendaagse Nederlandse fotografie en vindt op verschillende locaties in Enschede plaats. Het thema dit jaar is ‘Human Landscapes’. Verschillende fotografen laten hun visie zien op hoe we met ons landschap omgaan en hoe we het vormgeven.

De zesde editie van Fotomanifestatie Enschede vindt plaats van 8 oktober t/m 19 november 2023. De expositie van Ilja Kolosovs is van 18 t/m 29 oktober te zien in Tetem, op woensdag t/m zondag van 12.00-17.00.

Mastodon