Gratis

Erik Peters

Zet dit event in mijn agenda
01-05-2022 12:05 23-07-2024 11:07 Amsterdam Erik Peters Erik volgt momenteel een onderzoekstraject binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem. In dit onderzoek richt hij zich op toekomstige fossielen en het verkennen van nieuwe manieren van archiveren, modelleren en het gebruiken van duurzame materialen in 3D printen zoals klei. Verschillende locaties, ,

Collaborative worldbuilding en speculative storytelling kenmerken het werk van kunstenaar en ontwerper Erik Peters.

Erik onderzoekt nieuwe manieren van archiveren, modelleren en het gebruiken van duurzame materialen in 3D printen. Hij werkt hierbij met klei. In dit onderzoek richt hij zich op toekomstige fossielen van onderwaterwezens die nu nog niet bestaan. De skeletten worden gescand waardoor de fysieke lichamen overgaan in de cyberspace (archiveren). En daar waar fysieke modellen nodig zijn worden deze 3D geprint in klei. Hij onderzoekt hierbij ook hoe technologie bemiddelt in hoe we de omgeving waarnemen.

Erik voert dit onderzoek uit binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem in samenwerking met AKI ArtEZ, Theater Sonnevanck, Universiteit Twente en en Funday Baysal.

Mastodon