Secrets (12+): 24 en 25 september om 20:30 uur

De wraak van de klimaatpiraat (vanaf 7 jaar): 26 september om 12:00 uur, 13:00 en 14:30 uur

Locatie: De Kleine Willem, Langestraat 45 Enschede

Reserveer je tickets online bij Wilminktheater Enschede

Wilminktheater Muziekcentrum
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede, Nederland
info@wilminktheater.nl
Open deze route in je routeplanner

Escaperoom voorstellingen

Zet dit event in mijn agenda
24-09-2021 08:09 21-07-2024 01:07 Amsterdam Escaperoom voorstellingen Ervaar 24, 25 of 26 september hoe nieuwe media/techniek en theater samenkomen in de interactieve escaperoom voorstellingen in het Wilminktheater: Secrets (12+) en De wraak van de klimaatpiraat (vanaf 7 jaar). Wilminktheater Muziekcentrum, Noorderhagen 27, 7511 EK Enschede

In aansluiting op onze Escaperoom 'I want to delete it all, but not now' kunnen kinderen vanaf 7 jaar en jongeren vanaf 12 jaar eind september - in de Kleine Willem van het Wilminktheater - een spannende escaperoom voorstelling bezoeken. Beide voorstellingen zijn een combinatie van techniek/nieuwe media in een theatrale setting.

Secrets - 24 en 25 september
vanaf 12 jaar

Jíj bent door James Intel uitgenodigd om toe te treden tot een wereld die gedreven wordt door ultra slimme en zelflerende computers, ook wel bekend als artificiële intelligentie. Maar al snel ontdek je dat achter de beloftes van deze charismatische en populistische leider vele geheimen schuil gaan!

In deze spannende ‘escape voorstelling’ is niets wat het lijkt en jij speelt daarin een bepalende rol. Hier worden game en (urban) danstheater samengevoegd tot een unieke interactieve ervaring.

Vandaag de dag maken technologie en de digitale samenleving ons leven makkelijker, efficiënter en hebben we toegang tot zeeën van informatie. Alles om ons heen wordt steeds slimmer: apps die je hartslag meten, slaapgedrag monitoren of stappen tellen zitten standaard op je mobiel. Maar wat als technologie meer van jou weet dan je misschien zou willen? Wat als je niet meer je eigen keuzes maakt maar alles in je leven wordt bepaald door de algoritmes van een alwetend systeem? En hoe ziet een toekomst eruit waarin robots de baas zijn?

Om dit te ervaren heten we je welkom in de Secret Society! Stap in een probleemloze wereld. Hier geen armoede, geen seksisme, geen bosbranden, geen klimaatproblemen, geen gescheiden ouders, geen dieven, geen ruzies. Welkom op een plek waar wij allemaal samen gelukkig kunnen zijn en waar ieders leven een tien is. Maar klinkt dit alles niet te mooi om waard te zijn? Voor je het weet is er geen weg meer terug, en geef je meer op dan je lief is…

Secrets is een voorstelling voor jongeren en jong volwassenen, van 12 tot 24 jaar, over artificiële intelligentie en haar invloed op onze samenleving. Als deelnemer leer je de personages kennen en haal je via verschillende spellen informatie op over het onderwerp. Door de voorstelling is er ruimte om ontdekkingen te doen en wordt je uitgedaagd om zelf een mening te vormen.

Bestrijd de klimaatpiraat - 26 september
Vanaf 7 jaar

In #dewraakvandeklimaatpiraat neem jij plaats in de oppositie in de tweede klimaat-kamer. Tijdens de laatste verkiezingen is Jeffrey Touw verkozen tot premier van Nederland met zijn politieke partij: #klimaatpiraten. Het partijprogramma van Jeffrey Touw heeft maar één doel: meer geld, meer industrie en meer keuze. Klimaatactivisten zijn dan ook een doorn in het oog van Jeffrey. Maar ten koste van wat? Wat gebeurt er wanneer de plannen van Jeffrey Touw ook echt worden uitgevoerd? Wat gebeurt er met de planeet als we niet op de rem drukken? Samen met alle politici van de tweede klimaat-kamer onderzoek je de gevolgen van Jeffrey’s beleid op de aarde, zoek je naar ondernemende oplossingen en observeer je de bochten waarin Jeffrey zich wringt om je tegen te werken.

#dewraakvandeklimaatpiraat is een game theatervoorstelling over klimaatverandering. Studio eXp maakt gegamificeerde theatervoorstellingen waarin het publiek/de leerlingen, omringd door interactieve installaties en tegelijkertijd kijkend naar een voorstelling, op zoek gaat naar antwoorden op vragen. 

Meer informatie over beide voorstellingen en het reserveren van tickets kan online bij Wilminktheater Enschede.

Mastodon