Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Exploring-Lab: Bioplastic maken

Zet dit event in mijn agenda
29-08-2019 12:08 23-07-2024 04:07 Amsterdam Exploring-Lab: Bioplastic maken Ons lichaam wordt ongemerkt volgestopt met microplastics uit onder andere voedingsmiddelen. Kan bioplastic hierin verschil maken? Ga zelf ‘aan de kook’ met natuurlijke materialen. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Ons lichaam krijgt onbedoeld kleine stukjes plastic binnen bij het eten van verschillende soorten voedsel, het drinken uit plastic flessen, of door simpelweg lucht met microplastics in te ademen. De gezondheidseffecten van microplastics zijn nog onbekend en de Wereldgezondheidsorganisatie heeft een oproep gedaan om het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken. Kan bioplastic hierin verschil maken? Ga in aansluiting op de tentoonstelling Xenobodies in Mutation ‘aan de kook’ met natuurlijke materialen. Vermeng en verwarm diverse ingrediënten in een pannetje, kies een kleur en laat de ontstane massa drogen. Wat je krijgt is echt plastic, maar op natuurlijke basis én afbreekbaar.

In het Exploring-Lab worden technieken en processen die een centrale rol spelen in de tentoonstelling uitgelicht en omgezet in een inloopworkshop op beginners en gevorderden niveau. Tetem’s Exploring-Lab is dagelijks geopend van 13.30-16.30.

Mastodon