Gratis

De ontworpen 3D huisjes en het verhaal erachter zijn in de foyer van Tetem te bekijken van 5 t/m 9 oktober.
Openingstijden: 13:30-17:00 uur.
Toegang gratis.

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Expositie FeierZeit Euregiodorp

Zet dit event in mijn agenda
05-10-2022 12:10 19-04-2024 12:04 Amsterdam Expositie FeierZeit Euregiodorp Nederlandse en Duitse scholieren presenteren hun ontworpen 3D huisjes en het verhaal erachter tijdens de Expositie FeierZeit in het kader van Die Tolle Woche, de jaarlijkse Duitslandweek in Enschede. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Ieder jaar ontmoeten Nederlandse en Duitse scholieren (VO onderbouw) elkaar tijdens de activiteit FeierZeit. FeierZeit vindt plaats in Die Tolle Woche, de jaarlijkse Duitslandweek in Enschede. Dit jaar gingen de leerlingen aan de slag in een online omgeving en hebben daar huisjes ontworpen. Met 3D-printers zijn de ontwerpen tot leven gebracht. Bij de expositie in Tetem staan de huisjes als een dorp uitgestald en per huisje kan je lezen welke leerlingen het gemaakt hebben en wat de gedachte achter het huisje is. Tezamen vormen de huisjes een Euregiodorp, dat symbool staat voor het ‘noaberschap’ tussen Duitsland en Nederland.

Het project is een mooi voorbeeld van digitalisering in het onderwijs. De communicatie tussen de leerlingen verliep via Zoom, Snapchat en TikTok. De leerlingen ontwierpen de 3D-geprinte huisjes onder begeleiding van docenten van Tetem en maakten daarbij gebruik van het ontwerpprogramma Tinkercad. Doel van het project is: het verbinden van cultuur en techniek, samenwerken over de grens en elkaar beter leren kennen.

Voor een impressie van het maakproces kan je alvast de video en de zine bekijken!

Mastodon