Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Fablab Curaçao

Daniela Klooster is kunstenaar en als docent betrokken bij het educatieprogramma van Tetem. Daniela onderzoekt de mogelijkheden om een FabLab op te richten op Curaçao. Zij is met verschillende musea - waaronder NAAM (National Archaeological Anthropological Memory Management) en Children’s Museum Curaçao - in gesprek over mogelijkheden tot samenwerking.

Curaçao behoorde tot 2010 tot de Nederlandse Antillen en het onderwijs is nog steeds in het Nederlands. Het eiland kent veel invloeden vanuit Zuid Amerika en kunst en cultuur spelen een belangrijke rol in de samenleving. Voorbeelden hiervan zijn carnaval en Seú (oogstfeest). “Hoe mooi zou het zijn om straks een borduurmachine te gebruiken voor de versiering van een carnaval kostuum?”, aldus Daniela. Inmiddels heeft Daniela de eerste workshops met de Make-It kits gegeven, zowel musea als deelnemers reageren heel enthousiast. De resultaten worden door Tetem in het eigen FabLab geproduceerd en per post verstuurd naar Curaçao.

Van 1 juni tot 1 september vindt een vervolg pilot plaats. Tetem ondersteunt dit initiatief en gelooft dat internationale culturele uitwisseling stimulerend werkt voor de artistieke, professionele en persoonlijke ontwikkeling van makers en deelnemers. We zetten hierbij in op het ontwikkelen van een duurzame relatie en vinden het belangrijk dat samenwerkingen gebaseerd zijn op wederkerigheid. Ook dragen we graag bij aan de ontwikkeling van jonge makers op Curaçao.

Mastodon