FabLab

In het FabLab van Tetem kunnen ontwerpers, kunstenaars, wetenschappers, studenten en andere makers gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur. Het lab is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte FabLab, is er ook een Film- & Gamelab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality.

Professionele makers
Kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en individuele MBO/HBO en WO-studenten krijgen in het FabLab de ruimte om in interdisciplinair verband producten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Maar werken aan eigen artistieke en technische kwaliteiten kan ook. Naast de fysieke mogelijkheden om in het lab te werken, verzorgt Tetem verschillende Lablearning@Home webinars. Zo kun je als maker op een interactieve manier leren werken met nieuwe maak-technologieën zoals de lasercutter of 3D printer.

Publiek
Bezoekers en kinderen vanaf 6 jaar die al ervaring hebben opgedaan in het MaakMeeLab en de smaak te pakken hebben, kunnen in het FabLab uitgebreid experimenteren met bovenstaande digitale technologieën en kennis maken met de processen en technieken áchter de kunstwerken van Tetem's hybride tentoonstellingsprogramma. Een bezoek aan het FabLab is altijd op reservering van dinsdag t/m vrijdag.

Corona maatregelen
Om te kunnen voldoen aan de corona maatregel van 1,5 meter hanteren wij de volgende voorzorgsmaatregelen:
1) Reserveren om te werken in het FabLab is verplicht
2) Max. aantal personen per boeking: 4
3) Voor en na je bezoek desinfecteren wij alle benodigde materialen en apparatuur
4) Bij binnenkomst verzoeken wij je om jouw handen te desinfecteren met handgel
5) Onze labmanagers desinfecteren regelmatig hun handen en houden zich aan de anderhalve meter afstand. Waar nodig wordt gewerkt met meekijk software op de laptops.