Gratis

om 19.00 uur: inloop, 19.30 uur: aanvang

Aanmelden is gewenst via: receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Female Power and Potential

Zet dit event in mijn agenda
09-05-2017 12:05 19-06-2024 08:06 Amsterdam Female Power and Potential <p>KRACHT on Tour is een initiatief van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bussemaker wil meer vrouwen stimuleren hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren. Want dat betekent dat zij&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

KRACHT on Tour is een initiatief van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bussemaker wil meer vrouwen stimuleren hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren. Want dat betekent dat zij zelfstandiger zullen zijn, meer keuzevrijheid hebben en een sterkere positie in de maatschappij.

Onder de noemer KRACHT on Tour Twente voert M-Pact dit project uit voor arbeidsmarkt regio Twente. M-Pact en Tetem slaan de handen in één om in een samenwerking tussen KRACHT on Tour Twente en de tentoonstelling Internet of Women Things de invloed van vrouwen op ontwerp en technologie over het voetlicht te brengen. Wat is de kracht van vrouwen als innovators en makers?

Tijdens het event Female Power and Potential gaan Monique Kedde (Program Manager Defensie en Ruimtevaart bij Thales Nederland B.V.) en ViolaVirus (curator van Internet of Women Things) met elkaar in gesprek. Monique gaat dieper in op het belang van vrouwen in een door mannen gedomineerde omgeving, het belang van een goede mix van hard skills en soft skills en de invloed daarvan op (technologische) ontwikkelingen en producten. ViolaVirus gaat in op de behoeften van vrouwen op het gebied van internet en technologie en vertelt meer over werken waarin de invloed van vrouwelijke waarden, ontwerpers en kunstenaars zichtbaar is.

Tegelijkertijd is er gelegenheid om de tentoonstelling Internet of Women Things te bezoeken.

Mastodon