Gratis

Opening: vrijdag 30 september 2022 om 15:00 uur
Openingstijden expositie: woensdag t/m zondag van 13:30-17:00 uur
Pay what you want

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Finger Talk

Zet dit event in mijn agenda
29-09-2022 12:09 14-06-2024 12:06 Amsterdam Finger Talk Karl Schulze is derdejaars student Crossmedia Design aan de AKI ArtEZ. Met zijn multimedia installatie Finger Talk nodigt Karl het publiek uit deel uit te maken van een intieme ervaring over samenzijn en verbinding. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Karl Schulze is geboren in Benin en heeft het grootste deel van zijn leven in Duitsland gewoond. Voor zijn Bachelor studie Crossmedia Design aan de AKI ArtEZ is hij naar Enschede verhuisd. Door zijn leven als internationale student zijn vragen over afkomst, toekomst en identiteit een rol gaan spelen in zijn onderzoek en werk.

In Tetem toont Karl een fotoserie en een installatie van 3 x 30 meter bestaande uit stoffen panelen. De installatie bestaat uit textiel dat vanuit het plafond de ruimte in valt en eindigt in een lange vlecht die door de ruimte loopt. In de ruimte is een audio installatie te horen van de gesprekken tussen zijn moeder en zus die het haar van een andere zus vlechten. Volgens Karl kan het tussen 3 en 10 uur duren om een hoofd volledig te vlechten en kan de totale lengte van de vlechten dan 30 meter lang worden. Voor Karl zijn vlechten niet alleen een mode uiting, maar staat het vlechten ook voor het urenlang uitwisselen van gedachtes en emoties en het samenzijn met familie. Karl nodigt het publiek uit deel uit te maken van deze intieme ervaring.

Tetem biedt studenten van AKI ArtEZ de mogelijkheid om nieuw werk te presenteren in onze expositieruimte Meet 2 en interactie aan te gaan met het publiek.

Mastodon