Gratis

Dit event bestaat uit een talk (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur).

Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.

Maximaal aantal deelnemers: 25

Voertaal: Engels

Aanmelden kan ook via receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

For All Unruly Bodies

Zet dit event in mijn agenda
10-11-2019 02:11 22-04-2024 06:04 Amsterdam For All Unruly Bodies Mary Maggic roept het publiek op tot de creatie van een anonieme database van 3D-genitale scans en AGD-metingen die de algemene categorieën en standaarden verwerpt. Een database waarmee we gezamenlijk nieuwe parameters maken voor nieuwe ‘normale’ lichamen die zich niet in hokjes laten vangen. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Mary Maggic werkt op het snijvlak van kunst, biotechnologie en burgerlijke ongehoorzaamheid. Haar onderzoek daagt de rol van schepper uit en richt zich op de impact van giftige stoffen en hormonale verstoringen op seksualiteit en lichamen. Kunnen we tegenwoordig nog spreken van seks en geslacht als natuurlijke ‘producten’?

Mary’s installatie GENITAL (*) PANIC is een vorm van statistisch verzet. De installatie baseert zich op de populatiemeting van de anogenitale afstand (AGD), waarbij de afstand tussen de anus en de geslachtsdelen wordt gemeten. AGD is één van de maatstaven waarmee seksuele en vruchtbaarheidsafwijkingen worden vastgesteld en is als methode gebaseerd op traditionele standaarden van lichamen.

Mary Maggic roept het publiek op tot de creatie van een anonieme database van 3D-genitale scans en AGD-metingen die de algemene categorieën en standaarden verwerpt. Een database waarmee we gezamenlijk nieuwe parameters maken voor nieuwe ‘normale’ lichamen die zich niet in hokjes laten vangen. Tijdens For All Unruly Bodies geeft Mary Maggic inzicht in haar onderzoek naar queerness, toxiciteit en geslacht. Ook belicht ze hoe wetenschap en media daarmee omgaan. Na de talk geeft Mary een live genitale scan performance. Deelnemers worden ook aangemoedigd om hun eigen genitale scan te maken.

Mastodon