Gratis

Dit event bestaat uit een lezing (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur).

Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.

Maximaal aantal deelnemers: 12

Voertaal: Nederlands

Verschillende locaties

Meerdaags event

Bibliotheek Rijssen
Kerkstraat 4
7461 LB Rijssen, Nederland
info@bibliotheekrijssen.nl
0548-513431

Aanmelden is verplicht via: info@bibliotheekrijssen.nl

Inloop: 19:00 uur

Gratis
Open deze route in je routeplanner
Bibliotheek Wierden
Pouliestraat 2
7642 EB Wierden, Nederland
info@bibliotheekwierden.nl

Aanmelden is verplicht via: info@bibliotheekwierden.nl

Inloop: 19:00 uur

Gratis
Open deze route in je routeplanner
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791

Aanmelden is verplicht via: receptie@tetem.nl

Inloop: 19:00 uur

Gratis
Open deze route in je routeplanner

Fotogrammen maken met je telefoon of tablet

Beeldend kunstenaar en fotograaf Sjoerd Knibbeler neemt het publiek mee in zijn fascinatie voor wetenschap en technologie.  Sjoerd werkt op experimentele wijze met fotografie en geeft een talk over het ontstaansproces van zijn werk. Wat is er allemaal voor nodig om uitvindingen te kunnen doen en tot nieuwe ideeën te komen?

Na de talk ga je aan de slag met één van Sjoerds meest recente experimenten: het afdrukken van fotogrammen met behulp van moderne devices als telefoon of tablet. Je leert tijdens deze workshop wat er allemaal komt kijken bij het analoog afdrukken van foto’s en hoe je deze techniek creatief kunt inzetten om je eigen digitale foto’s nieuw leven in te blazen. Je gaat aan de slag in een donkere kamer om lichtgevoelig papier te belichten en vervolgens te ontwikkelen in (veilige) chemische baden. Aan het eind van de workshop begrijp je hoe een originele foto afdruk tot stand komt én heb je jouw digitale foto vereeuwigd op fotopapier.

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente 2020 op 6 en 7 juni. Het thema is Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In deze reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

In Tetem is van 3 oktober 2019 t/m 5 januari 2020 Sjoerd’s nieuwste tentoonstelling Slide to Unlock te zien waarin hij zijn artistiek onderzoek laat zien naar de invloed van tablet computers en smartphones op de ontwikkeling van de beeldtaal.

Mastodon