Gratis

Aanmelden
Wil je meebouwen, meld je dan aan via receptie@tetem.nl.
We mailen je zodra je je bij ons hebt aangemeld duidelijke instructies.
Er wordt gewerkt in twee leeftijdsgroepen: 12-15 jaar en 15-17 jaar.
Er is plaats voor 40 jongeren, dus wacht niet te lang met aanmelden!
Je hoeft verder niets te instaleren. Een goede internetverbinding is wel belangrijk.

Go-co-world: bouw je eigen ideale virtuele wereld!

Zet dit event in mijn agenda
22-05-2021 12:05 22-07-2024 05:07 Amsterdam Go-co-world: bouw je eigen ideale virtuele wereld! Tetem heeft zich aangesloten bij #hardgaan053. Drie organisaties - Alifa (welzijn), Concordia (cultuur) en Sportaal (sport) hebben een actieprogramma voor jongeren in Enschede ontwikkeld. Tetem doet mee met Go-co-world, een programma waarmee jongeren gezamenlijk hun eigen virtuele wereld kunnen bouwen. , ,

Tetem heeft zich aangesloten bij #hardgaan053. Drie organisaties - Alifa (welzijn), Concordia (cultuur) en Sportaal (sport) hebben een actieprogramma voor jongeren in Enschede ontwikkeld. Jongeren hebben het moeilijk in corona-tijd. Regelmatig is er nieuws over de enorme impact van corona op de levens van jongeren in Nederland. Ze missen sociale contacten, voelen zich eenzaam en balen van de maatregelen. Er is weinig om naar uit te kijken. Het actieprogramma #hardgaan053 wil hierin het verschil maken; op een verantwoorde manier worden activiteiten aangeboden en wordt ‘the fun’ weer teruggebracht.

Het belang van jongeren staat voorop en zij kunnen zelf ook actief bijdragen. Tetem doet mee met Go-co-world, een programma waarmee jongeren gezamenlijk hun eigen virtuele wereld kunnen bouwen. Tetem wil jongeren een inspirerende plek bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten en met alle beschikbare moderne middelen en technieken sámen iets kunnen creëren. Op dit moment moet dat nog volledig online, maar als de coronasituatie het toelaat kunnen jongeren ook samen in het Lab van Tetem komen bouwen.

Deelnemers bouwen gezamenlijk - ieder vanaf de eigen locatie - een ideale virtuele wereld in CoSpaces. In die wereld kan je elkaar ontmoeten, met elkaar chatten en muziek delen. Je treft elkaar op 4 momenten in Zoom, de eerste keer om op de wereld in te loggen, kennis te maken met je teamgenoten en wegwijs te raken in het programma. De labmedewerker van Tetem legt dan uit hoe CoSpaces werkt. Het CoSpaces-platform biedt een breed scala aan mogelijkheden, zoals het toevoegen van audio, 360° video, animaties en allerlei interactiemogelijkheden. Vervolgens kun je twee weken onbeperkt bouwen in CoSpaces. Na afloop kan je het resultaat delen via een filmpje.

Activiteiten en data
Bouw je eigen graffiti- en skatestad
za 22 mei t/m wo 2 juni, op elke za en wo steeds van 19.00 - 21. 00 uur

Bouw een wereld om blij van te worden
za 5 juni t/m wo 16 juni, op elke za en wo steeds van 16.00 - 18.00 uur

PURE ME - je ware aard
za 3 juli t/m wo 14 juli, op elke za en wo steeds van 19.00 - 21. 00 uur

Bouw mee aan Snoepland, Space world of Tropical island
za 17 juli t/m wo 28 juli, op elke za en wo steeds van 16.00 - 18.00 uur

Mastodon