Gratis

Aanmelden is gewenst via receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

GOGBOT Café: Big Data is watching you

Zet dit event in mijn agenda
23-05-2019 12:05 23-07-2024 11:07 Amsterdam GOGBOT Café: Big Data is watching you <p>GOGBOT Café is een inspirerende avond met gasten uit de kunst, cultuur, wetenschap en technologie. Tijdens GOGBOT Café op 23 mei kijken we hoe de razendsnelle groei van Big Data, algoritmes en biometrie&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

GOGBOT Café is een inspirerende avond met gasten uit de kunst, cultuur, wetenschap en technologie. Tijdens GOGBOT Café op 23 mei kijken we hoe de razendsnelle groei van Big Data, algoritmes en biometrie van invloed is op de machtsverschuiving van mens naar computer.

Professor Ciano Aydin is hoofd van de afdeling Filosofie aan de Universiteit Twente en bijzonder hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft. Hij vertelt over zijn onderzoek dat zich richt op existentiële technologie en de wijze waarop technologieën onze identiteit, vrijheid en leven beïnvloeden.

Het kunstenaarsduo Arthur Boer en Boris Smeenk is geïnteresseerd in hoe kunstmatige intelligentie de menselijke wereld interpreteert op basis van algoritmes, beelden, classificaties en de symbiotische relatie tussen mens en machine.

Kunstenaar Elise Marcus vertelt over haar project Mother Earth Network. Wat als onze planeet ons zou kunnen vertellen wat ze nodig heeft? Mother Earth Network biedt via kunstmatige intelligentie een nieuwe manier om empathie te voelen voor onze planeet.

Kunstenaar Sander Veenhof is al jarenlang gefascineerd door de toekomstige ontwikkelingen, nieuwe dilemma’s en problemen die gemoeid zijn met de Augmented Reality technologie. Hij gaat in op de vraag of we in de toekomt als robot door het leven gaan, of dat er nog een mogelijkheid is om jezelf te zijn?

Tijdens GOGBOT Café: Big Data is watching you is er gelegenheid om de tentoonstellingen Be Your Own Robot en Originals te bezoeken. GOGBOT Café avonden worden georganiseerd door Planetart op verschillende locaties, in aanloop naar de jaarlijkse festivals GOGBOT en TEC ART.

 

Mastodon